Hopp til innhold

– Endelig kan vi jobbe med politikk igjen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen er glad for å være i gang med politisk arbeid etter en uke med alvorlige beskyldninger.

Det nye fylkesrådet i Nordland

– Det er veldig godt å igjen være i gang med politisk arbeid igjen. Vi er her for å drive politikk, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen. Oddleif Olavsen t.v. og Hild-Marit Olsen og Tove Bjørkmo.

Foto: Sara Marie Bjelvin

– Det er veldig godt å igjen være i gang med politisk arbeid igjen. Vi er her for å drive politikk, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen.

Denne uka deltar han på fylkestingsmøte på Fauske hotell utenfor Bodø.

– Fylkestinget er den fremste politiske arenaen vi har i Nordland og det å diskutere politikk er formålet.

– Trist for politikken

Odd Eriksen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen er glad for å være i gang med politikk igjen etter turbulente uker.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Men politikk har ikke vært hovedfokus de siste ukene.

Onsdag forrige uke la det eksterne varslingsorganet i Nordland fylkeskommune fram rapporten som slo fast at det er sannsynlig at Eriksen har opptrådt krenkende overfor kvinnelige fylkestingsrepresentanter.

Det var før jul at May Valle gikk på talerstolen i fylkestinget og hevdet at Nordlands øverste politikere i festlige lag skrøt av å ha hatt intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget i Nordland.

Les også:

– Det er trist for både for meg og for fylkespolitikken. Når noen opplever det slik er det sterkt beklagelig, sa Eriksen til NRK.no sist fredag.

Eriksen sa også at han vil endre hans måte å omgå andre mennesker på.

– Det vil påvirke min måte å være på. Det vil også gå ut over det som i rapporten omtales som mine positive sider. Jeg vil bli mer tilbaketrukket og formell og holde litt mer avstand enn det som er naturlig for meg.

Nytt fylkesråd

Under fylkestingets samling i dag ble det gjort endringer i hvem som skal sitte i fylkesrådet i Nordland.

Beate Bø Nilsen fra Høyre er utnevnt til fylkesråd for plan og økonomi og Oddeleif Olavsen fra Høyre har blitt råd for utdanning i tillegg til at han har blitt nestleder i fylkesrådet under leder Odd Eriksen.

Fokus på politikk igjen

Olavsen mener det nå er viktig å fokusere på politikken igjen.

– Nå må vi konsentrere oss om det som representantene i fylkestinget er valgt inn for, nemlig bidra til at befolkninga i Nordland får et så godt liv som mulig og ivaretas på best mulig måte, sier han.

Han mener de utenompolitiske sakene bør løses på et lavest mulig nivå, og gleder seg til det politiske arbeider som venter.

– Jeg gleder meg til samarbeidet og til arbeidet som venter. Vi skal meisle ut framtida til Nordland fylke og det er kun glede knyttet til det.

Fortsetter som fylkesråder

I dag ble det klart at Hild Marit Olsen, Tove Bjørkmo og Arve Knutsen forsetter som fylkesråder.

Det nye fylkesrådet i Nordland

Det nye fylkesrådet i Nordland.

Foto: Sara Marie Bjelvin / NRK

– Jeg er svært fornøyd med at vi har fått til dette samarbeidet med Høyre og KrF, denne plattformen vil gi stabilitet. Jeg gleder meg til å jobbe med det nye rådet. Det er ingen lettvektere som nå er kommet inn i rådet, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen på pressekonferansen under fylkestinget på Fauske i dag.

Det var i desember i fjor at samarbeidet med SV opphørte og Marit Tennfjord gikk ut av rådet . Ap og KrF kom da til enighet med Høyre som fikk inn to representanter i fylkesrådet.