Hopp til innhold

Skal se Molde igjen

Fra Varden i Molde kan man snart ikke se byen for bare krattskog. No skal det ryddes på dugnad rundt gamle Vardehytta.

Terje Aarø og Ola Gjendem vil ha utsikt
Foto: Gunnar Sandvik/NRK Møre og Romsdal

Selskabet for Molde Byes Vel inviterer derfor til stordugnad i helga for å rydde kratt og gjøre det finere rundt utsiktspunktet ved den gamle Vardehytta.

Utsikten fram igjen

Ola Gjendem og Terje Aarø forbereder stordugnaden som de håper vil samle mange lørdag. Oppgavene er mange dersom utsikten fortsatt skal være like storslagen fra Varden som den var før krattet tok overhånd.

Krattskog, busker og trær har grodd opp og mye av utsikten er borte –  i alle fall er det vanskelig å se selve byen fra den gamle Vardehytta.

Grønn tunnel

Storlivegen eller gamle Vardeveg er gjengrodd , sier Ola Gjendem – nesten som å gå gjennom en grønn tunnel.

Byselskabet i Molde har følt dette ansvaret i mange år og rydda skog og tatt bit for bit oppover Storlivegen mot Varden. Nå må vi gjøre dette kraftigere, sier Gjendem. Det betyr å ta mer også av den større skogen for å få luft og lys inn og utsikt ut.

 

Terje Aarø med nøkkel til Vardehytta
Foto: Gunnar Sandvik/NRK Møre og Romsdal

No er det primært området øverst i Storlivegen og rundt den gamle Vardehytta man vil rydde på dugnad.

Fra det klassiske utsiktspunktet ved Vardehytta ser vi nesten ikke byen på grunn av kratt og trær, sier Ola Gjendem, og det sjøl om området var helt rydda for 3-4 år siden.

Alle som bruker området og som har lyst til å gjøre en innsats, blir oppfordra om å delta i dugnaden. I tillegg til folk skal man bruke ei gravemaskin og traktor med fliskutter i ryddearbeidet. Krattet skal kuttes til flis og spres ut i terrenget igjen.

Også rundt gamle Vardehytta skal det graves og ryddes og torva som fjernes skal legges på taket av hytta, forteller Terje Aarø.