Hopp til innhold

Måtte kutte gangbroen i kraftig storm på Njord-feltet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Plattformen «Floatel Superior» er knyttet til «Njord A» -plattformen med en gangbro. Tirsdag 4. september var stormen så kraftig og bølgene så høye at gangbroen måtte fjernes.

Det blåste sterk storm på Njord-feltet tirsdag 4. september og bølgene var over åtte meter høye.

– «Floatel Superior» ligger normalt koblet til mot «Njord A», men måtte kobles av under stormen, sier Erik Sevaldsen til lokalavisa Tidens Krav.

Boligplattform

Njord-feltet er bygd ut med en flytende stålplattform, Njord-A, med bore- og behandlingsanlegg og et boligkvarter. I juli fikk Statoil tillatelse til å bruke den flyttbare boligplattformen «Floatel Superior» på Njord A.

Plattformen har plass for 440 personer i enkeltlugarer, og brukes nå på Njordfeltet i forbindelse med ekstra høy aktivitet.

Njord-plattformen

Dette er hovedplattformen på Njord-feltet, Njord A.

Foto: StatoilHydro / Atle Kårstad

Kraftig storm

Videoen i denne artikkelen er lastet opp på Youtube av Harald Mevåg. Videoen viser de kraftige bevegelsene som den flytende boligplattformen ble satt i, i den forrykende vinden tirsdag i forrige uke.

Ifølge lokalavisa Tidens Krav ble plattformene koblet sammen igjen tre dager etter stormen.

Olje og gass

Njordfeltet produserer omkring 20.000 fat olje i døgnet, mens gasseksporten gjennomsnittlig er på seks millioner kubikkmeter pr. døgn. Gassen fra Njord-feltet eksporteres gjennom en 40 kilometer lang rørledning som er koblet til rørledningen Åsgard Transport. Denne forbinder feltet med Kårstø og rørledningene videre til gassmarkedet i Europa.