Hopp til innhold

I dag startar jazzfestivalen i Molde

I dag er det klart for den 52. utgaven av Moldejazz. Selv om musikkene ennå ikke fyller gatene, er bodselgerne allerede i gang.

Moldejazz 2012

Det er straks klart for åpning av Moldejazz.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Mandag 16. juli kl. 12.00 vil komponisten og jazzvokalisten Eldbjørg Raknes foreta den offisielle åpningen av Moldejazz 2012 på Plassen.

– Det er alltid veldig spennende å sette i gang en ny festival og i år er det ekstra spennende siden vi har mange arrangementer i det nye kulturhuset som åpnet lørdag, sier en spent festivalsjef, Jan Ole Otnæs.

Paraden starter kl. 12, uten fargerike Lionel Batiste, som døde for kort tid siden.

Håndlagd kunst

Alexander Gramnæs

Alexander Gramnæs har brukt natten til å ordne salgsboden sin.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Selv om gate ennå ikke er fylt med musikk, er salgsbodene på plass. Selgerne har forberedt seg i god tid.

Alexander Gramnæs har butikken Dragon Wood Interiør i Drammen, hvor han selger håndlagde treskulpturer og interiørartikler fra Østen.

– Jeg reiser mye rundt i verden, spesielt i Indonesia og importerer ting tilbake til Norge. Mange av skulpturene har tatt mange måneder å lage, sier Gramnæs.

Gramnæs begynte å sette opp teltet tidlig i går ettermiddag, og holdt på til langt på natt med å stille ut skulpturene. Så startet han tidlig i dag for å få ordnet alt til jazzfestivalen. Tidligere reiste Gramnæs rundt på mange festivaler for å selge skulpturer, men de siste årene har han holdt seg til et par festivaler.

– Dette er 6 eller 7 året jeg er på Moldejazz. Jeg liker meg her og har en del faste kunder i Molde, sier Gramnæs.

Pynt fra Litauen

Romas Mekisa

Romas Mekisa fra Litauen selger pynt hun har laget selv.

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Litt lenger borte i Storgata i Molde står Romas Mekisa og ordner til teltet. Hun selger pynt fra Litauen som hun har laget selv.

– Dette er andre året jeg er her. Jeg liker meg så godt her. Det er mye bra musikk og folk er i så godt humør, sier Mekisa.