Hopp til innhold

Håper å få være sammen med familien i Norge

Nye regler i familieinnvandringssaker gir nytt håp for familie i Kristiansund. De har tidligere fått beskjed om at konen må ut av landet fordi mannen en periode ikke tjente nok til å få familiegjenforening.

Familien Grødahl

Donna Grødahl har tidligere fått beskjed om at hun må ut av landet fordi mannen en periode ikke tjente nok til å få familiegjenforening.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Øystein Grødahl

– Nå har det kommet ny instruks fra justisdepartementet som sier at det skal tas mer hensyn til barnefamilier, sier Grødahl.

Foto: Roar Halten / NRK

Øystein Grødahl har fått nytt håp om å få beholde si filippinske kone og deres felles barn hjemme i Kristiansund.

Donna Grødahl har tidligere fått beskjed om at hun må ut av landet fordi mannen en periode ikke tjente nok til å få familiegjenforening.

– Nå har det kommet ny instruks fra justisdepartementet som sier at det skal tas mer hensyn til barnefamilier, og spesielt familier som har vært sammen lenge. Men også hvis den ene forelderen og barnet er norsk statsborger.

– Nå er det endelig åpning for at vi kan avslutte denne saken snart, forteller Grødahl.

LES OGSÅ:

Lykkelig

Grødahl gler seg over at de nå kan søke på nytt etter nye regler.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er kjempeglad for dette. Nå er vi slitne, og vi har fått nok. Vi håper at behandlingstiden blir veldig kort, og at Donna får komme raskt ut i jobb slik at hun blir sosialisert, og ikke minst at vi får to inntekter i familien.

– Hun er en arbeidsvillig og flott jente, så det ser jeg frem til, sier han.

Barnehageplass

Nå vil familien begynne livene sine på nytt, og Donna håper å få begynne i jobb når barnet starter i barnehage i august.

– Vi har også fått barnehageplass fra august av, så den står klar. Det gjør også at man ikke kan dra barnet ut av landet. Hun skal nå lære seg norsk, og komme inn i det norske samfunnet, forteller den glade faren.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL