Hopp til innhold

Fylkets første innebandyturnering for funksjonshemmede

Søndag gikk Møre og Romsdal sin første EL-innebandyturnering av stabelen. EL-innebandy er et tilbud spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.

– Dette er en nokså ny idrett. Målet er å skape et tilbud for barn med funksjonshemning, sier nestleder i Normøre EL-innebandy, Asgeir Ellingvåg.

Spesiallaget sportsstoler

Søndag 10 juni var det klart for den første EL-innebandyturneringen i Møre og Romsdal. Syv lag spilte mot hverandre i Freihallen i Kristiansund.

EL-innebandy foregår i spesialbygde, elektriske sportsstoler som er spesiallaget for EL-innebandy. De elektriske sportsstolene stiller store krav til spillernes kjøreegenskaper da den styres med joystick. Stolene kan stilles inn på forskjellig fart og på det meste kjøre i 15km/t i timen, en hastighet høyere enn tillatt på vanlige rullestoler.

Nyoppstartet

Arrangøren bak det hele var Nordmøre EL-innebandy. I Møre og Romsdal er det i dag kun Nordmøre El-innebandy og Langevåg IL som har lag.

– Nordmøre EL er en nyoppstartet klubb, men vi ser nå at det er flere steder rundt om i fylket som holder på å starte opp klubber, sier Ellingvåg.

Omkring 35 deltakere i alderen 7 til 26 år var med på turneringen. Levanger Helsesportsklubb stilte med to lag, og ble vinnere av turneringen. Nordmøre-EL kom på tredjeplass.

– Vi håper at turneringen blir en årlig tradisjon, sier Asgeir Ellingvåg.