Hopp til innhold

Shell-ansatte får barnehageplass, mens andre må vente

96 barn står på venteliste for å få barnehageplass i Kristiansund, men er du ansatt i Shell så får du kommunal plass på dagen.

Jobber du i Shell får du barnehageplass, hvis ikke må du vente.

Jobber du i Shell får du barnehageplass, hvis ikke må du vente.

– Må du jobbe i Shell for å få barnehageplass? spør Stine Bjerkås.

Hennes sønn Gabriel ble født 5. september 2011. Fire dager etter at barnehagefristen hadde gått ut. Derfor har ikke Gabriel rett på barnehageplass før høsten 2013.

95 andre kristiansundere står sammen med Gabriel på ventelisten for å få kommunal barnehageplass. For Shell-ansatte er derimot saken en annen. De slipper å stå i kø.

Uproblematisk mener kommunen

Kommunen har solgt seks kommunale barnehageplasser til oljeselskapet. Plasser som står klar til å ta i mot barn på kort varsel. Per dags dato så står to av de seks plassene tomme.

Leker på gulvet

Stine Bjerkås leker med sønnen Gabriel. Ventelisten er lang for å få barnehageplass.

Foto: Eirik Haukenes/NRK

– Jeg syns heller at private skal selge i stedet for kommunen, sier Stine Bjerkås.

– Dette er for så vidt uproblematisk fordi det er en gjensidig avtale mellom Shell og Kristiansund kommune. Shell har betalt for utbygging av kapasitet og betaler for hver plass uavhengig om den er brukt eller ikke, i tillegg til den vanlige foreldre betalingen, sier Christine Reitan, kommunalsjef i Kristiansund kommune.

Forretningsaktør

Christine Reitan

Vi har en gjensidig avtale med Shell, sier Christine Reitan, kommunalsjef i Kristiansund kommune.

Foto: Eirik Haukenes

Det er 20 år siden Shell var med på å øke barnehagekapasiteten i Kristiansund. Men senest i fjor ble avtalen om oppkjøp av offentlige plasser fornyet.

– Kristiansund kommune har også anledning til å være en forretningsaktør. Og det er det som er tilfellet her, sier Christine Reitan.

Mindre behov nå

Avtalen kan likevel bli stoppet, for Shell er ikke lenger så sikker på kontrakten som ble fornyet i 2011.

– Behovet har blitt mindre de siste årene. Med utviklingen kan det tenkes at det er på tide og se på denne avtalen på nytt, sier Kitty Eide, kommunikasjonssjef i Norske Shell Kristiansund.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL