Hopp til innhold

– Nå har alt gått i vasken

Han er sikker på at han hadde levert en eksamensbesvarelse til toppkarakter. Nå har Utdanningsdirektoratet annullert eksamen, til stor fortvilelse fra de 1698 studentene.

Video EKSAMEN ANNULLERT

Han var en av dem som var oppe til matematikkeksamen 23. november. Alle 1698 må ta eksamen på nytt.

Den 23. november gikk 1698 studenter opp til privatisteksamen i matematikk. Dagen etter oppdaget imidlertid Utdanningsdirektoratet at de var blitt utsatt for ID-tyveri, dokumentforfalskning og bedrageri. Dette går nå ut over alle studentene som gikk opp til eksamen.

– Jeg svarte riktig på alle eksamensoppgavene. Jeg dobbeltsjekket og følte meg ganske sikker på en toppkarakter. Nå har alt gått i vasken, sier Richard Dale Reichel. Han er elev ved tredje klasse på Fagerlia videregående skole i Ålesund.

Direktoratet ble lurt

Bedrageriet skjedde ved at flere medarbeidere i Utdanningsdirektoratet fikk tilsendt en e-post i navnet til en direktør. E-posten var utstyrt med hennes autentiske signatur. I e-posten ble det spurt om å få tilsendt eksamensoppgaven i matematikk. Dermed ble eksamensoppgavene ved en feil sendt ut til uvedkommende, før eksamen var gjennomført.

Dette er leit. Det er frustrerende. Det skal nok gå bra for min del. Men for dem som sliter litt med matematikken, men som følte det gikk bra ved denne eksamenen mener nok det er veldig synd for dem, sier Reichel.

– Fikk sjokk

Guro Marøy Ulvestad

Guro Marøy Ulvestad seier ho fekk sjokk då ho fekk vite at ho må ta eksamen på nytt.

Foto: Brede Røsjø / NRK

Alle de som tok matematikkeksamen 23. november må nå ta eksamen på nytt i januar. Beskjeden kom som en bombe for studentene.

– Jeg fikk sjokk. Jeg er sint og lei meg. Jeg skjønner ikke at det er mulig. Det har gått med mye tid til matematikken og det har gått ut over tiden jeg kunne bruke til andre fag, forteller Guro Marøy Ulvestad.