Hopp til innhold

Hells Angels-spredning skaper uro

I dag er Hells Angels i Molde for å rekruttere nye medlemmer. I går var de i Ålesund i samme ærend. Politiet frykter konsekvensene om Hells Angels lykkes med etablering i nye distrikter.

Hells Angels fest

Dette bildet har NRK-programmet Brennpunkt tatt i forbindelse med en Hells Angels-fest.

Foto: NRK Brennpunkt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vi vet at de driver med kriminalitet, til dels også alvorlig kriminalitet. Ingen ønsker at dette skal slå rot her i distriktet, sier politimester på Nordmøre og i Romsdal, Arnstein Nilssen.

Arnstein Nilssen

Politimester Arnstein Nilssen liker ikke at Hells Angels ønsker å spre virksomheten til hans distrikt.

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

– Hva slags kriminalitet driver de med?

– Det er vinningskriminalitet, narkotika og grov vold, sier Nilssen.

Vokser over hele landet

Hells Angels har til nå vært etablert med fullverdige avdelinger i syv byer i Norge, og en prøveklubb i Bergen. Den internasjonale klubben har hatt støtte av venneklubber en rekke andre steder.

27 offisielle støtteklubber i Norge


Kilder i miljøet forteller til NRK-programmet Brennpunkt at Hells Angels driver og skaffer seg støtteklubber flere steder i Norge. Til nå har 27 såkalte 1-prosent-klubber over hele landet sagt ja til Hells Angels på forespørselen om å bli formelt tilknyttet Hells Angels som støtteklubb.

Medlemmene i disse klubbene vil da få rett til å bære et ruterformet merke med teksten «Support Club 81» på sine egne klubbvester.

– Neppe grobunn for særlig rekruttering

Tirsdag var Hells Angels i Ålesund for å rekruttere nye medlemmer. Politimester Arnstein Nilssen ser ikke noen stor fare for at klubben finner noe miljø i Molde som lar seg rekruttere.

– Så langt kjenner jeg ikke til det. Men de prøver jo å skaffe seg tilhengere. Det skal jo litt til for at de kan bli fullverdige medlemmer i Hells Angels. Men også tilhengere kan utføre kriminelle handlinger på klubbens vegne, sier Nilssen.