Hopp til innhold

I dag sto det fugl på menyen til breiflabben på Romsdalskysten

Denne vakre septemberdagen ble ikke en helt vanlig dag for Odd Ivar Iversen. Han skulle jo bare jobbe med plastbåter på Harøysund, ytterst på Romsdalskysten.

Men dagen ble ganske spesiell. Karene på kaia i Harøysund fikk nærkontakt med en kjempefisk som spiste en skarv i ett jafs.

– Heldigvis hadde jeg kamera parat i bilen. Jeg bruker gjerne å ha det i nærheten i tilfelle det dukker opp noe i naturen, sier Iversen til NRK.

– Ble varslet av kollega

Iversen forteller at det var en kollega på en nabobedrift som varslet om at det lå noe i vannskorpen som han måtte komme og se.

– Ja, kollegaen min kom og fortalte at det lå en stor fisk helt i vannskorpen utenfor moloen. Vi skjønte fort at det var en breiflabb, men at han faktisk var i ferd med å innta et måltid gikk først opp for oss senere.

Breiflabb spiser skarv

Dette smakte fugl. Det hører nok med til sjeldenhetene å få se breiflabb som forsyner seg av fugl. I dag ble det skarv til middag for breiflabben.

Foto: Odd Ivar Iversen

– Lastet bildene inn på PC

Iversen og de andre som beskuet breiflabben ved moloen på Harøysund så ikke ved første øyekast at fisken smakte fugl der den lå i vannskorpen denne solfylte dagen.

– Nei, det var først da jeg lastet opp bildene på PC at jeg så at den hadde noe i munnen. På PC-en så jeg at der jo hang noe som måtte være fjær ut av den brede gapet på breiflabben, forteller Iversen. Da tok jeg med kamera, og løp tilbake.

– Plutselig så vi at han spiste fugl

Karene ved havna i Harøysundet fikk med seg en båtshake. Denne tenkte de at de kunne bruke som fiskeredskap i tilfelle breiflabben fortsatt befant seg i området. Og det gikk troll i ord. Den store fisken lå fremdeles og basket forsiktig i vannskorpa.

– Breiflabben lå så nær at vi klarte å få tak i den med båtshaken. Den var fortsatt i gang med måltided. Da vi fikk den på land kunne vi med all tydelighet se at breiflabben faktisk var i gang med å spise en skarv. Jeg har kanskje hørt før at fisk kan spise fugl til middag. Men jeg har aldri sett noe slikt før, forteller Odd Ivar Iversen til NRK.