Hopp til innhold

14 skadd i tre ulykker -totalt kaos

Tilsammen er 14 personer skadd i tre ulykker. Bilene ligger strødd på strekningen mellom Ålesund og Ørskogfjellet.

Alvorlig ulykke på Ørskogfjellet

Fra ulykka på Ørskogfjellet i Ørskog.

Foto: Reidar Opsal/Bygdebladet

Det ble først opplyst at tre personer er alvorlig skadd etter ei trafikkulykke på Ørskogfjellet i Ørskog. Åtte personer ble sendt til sykehuset i Ålesund. Nå opplyser AMK ved sykehuset i Ålesund at ingen av dem er alvorlig skadd.

- Sju personer er lettere skadd og en har større skader. Alle sammen ligger til observasjon på sykehuset, opplyser AMK til NRK.

To gutter fra Vanylven i Møre og Romsdal døde også i en trafikkulykke på Eid i Nordfjord lørdag ettermiddag.

Det er ikke klart hva som var årsaken til den ulykka foreløpig.

Hovedveg delvis stengt

Den alvorligste ulykka skjedde på Ørskogfjellet rundt klokka 12.30, og hovedfartsåra E 136 var stengt og delvis stengt i flere timer. Helt fra Moa til Ørskogfjellet var vegen stengt.

Dette var for at ambulanser og andre redningsbiler skal komme seg frem. Til sammen er tretten personer skadd i tre ulike ulykker på ei strekning på noen mil.

Biler ligger strødd

Til sammen har politiet mottatt så mange meldinger om ulykker at de ikke greier å telle alle.

- Det ligger biler strødd på hele strekningen fra Ålesund til Ørskogfjellet, ifølge brannvesenet.

Det sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt.

Tre ulykker med skader

Ulykke på Ørskogfjellet: Åtte skadde sendt til sykehus. Alle er fraktet til Ålesund sykehus. Ble først sagt at de er alvorlig skadd, men det viser seg at sju er lettere skadd og en har mer omfattende skader.

Ulykke på Ørskogfjellet men nærmere Sjøholt: Tre skadde personer, ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

Ulykke ved Digernesskiftet: Tre skadde. En er fraktet til sykehuset i Ålesund og har lettere skader.

Til sammen skal seks ambulanser være sendt ut.

Senere på dagen skjedde en ulykke i Romsdalen der tre personer ble skadd:

Til sammen er dermed 17 personer skadd i ulykker i Møre og Romsdal i løpet av søndagen.

Åtte involvert i en ulykke

AMK ved sjukehuset i Ålesund opplyste først at tre personer var alvorlig skadd, og at hele sju personer er involvert i ulykka på Ørskogfjellet.

- Det er den informasjonen vi har nå, sa kommunikasjonssjef Solveig Moe Frøland i Helse Sunnmøre til NRK rundt klokka 14.30.

Først opplyste politiet at de ikke hadde noen politibil ledig, men fikk etter hvert ordnet det. Ambulanser frakter de skadde til sykehuset i Ålesund.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Glatte veier

Ifølge politiet tok brann- og helsepersonell seg i starten av de oppgavene politiet ordinært har på et ulykkessted.

Det har kommet snø og er glatte veger flere steder i Møre og Romsdal. Det er foreløpig ikke klart hva som er årsaken til ulykka der tre personer er alvorlig skadd.

- Flere vogntog, både norske og utenlandske, og til og med noen campingvogner, gjør E136 vanskelig framkommelig for utrykningskjøretøy, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt.

Helse Sunnmøre bruker alt de har av tilgjengelig personell. Ifølge et øyenvitne er en buss på Ørskogfjellet, og de skadde ble behandlet inne i bussen.

Oppdrag med ambulanser

Helse Midt-Norge opplyser at tre ambulanseoppdrag søndag måtte gjøres med bil mens det under normale forhold ville blitt rekvirert helikopter.

Fagdirektør Nils H. Eriksson i Helse Midt-Norge sier ambulansene er utstyrt med topp utstyr og høyt kompetent personell.

- Det er likevel en utfordring at transportene tar så mye lengre tid på bakken enn de gjør i luften. Derfor satses det på at fagmiljøene som har flest akuttpasienter samarbeider nært, sier fagdirektøren.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL