Hopp til innhold

- Stopp voldtektene i Ålesund

Voldtekter, antastelser og voldsepisoder skaper frykt i Ålesund. I en og samme gate på Aspøya er det registrert fire tilfeller på kort tid. Natt til søndag meldte en kvinne i tjueåra at hun var blitt overfalt og voldtatt like ved Ålesund kirke.

Ålesund politistasjon

Politiet i Ålesund kommer med alt for lite informasjon, mener Kirsti Dahle.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Det er i sentrumsbydelen Aspøya at de fleste tilfellene har skjedd. Sammen med et tilfelle på Nørvøya, er det til sammen registrert 6 tilfeller i Ålesund sentrum. Nå krever en av byens politikere at politiet må skjerpe både informasjon, patruljering og etterforsking. Venstrepolitiker Kirsti Dahle krever svar fra politiet på hva de vil gjøre for å få slutt på overfallene og voldtektene i Ålesund sentrum.

- Ålesund farligere enn New York

- Får vite for lite

Dahle bor selv på Aspøya. Hun sier politiet har gitt svært lite informasjon til de som bor i området.

Kirsti Dahle

Kirsti Dahle er venstrepolitiker og bor selv på Aspøya.

Foto: NRK

- Jeg syns vi vet alt for lite. Politiet må nå komme med det de vet. Det blir veldig usikkert når vi ikke vet hvem vi har å forholde oss til. Vi har hørt at det finnes fantomtegninger og beskrivelser. Slike ting bør politiet komme ut med, sier Dahle.

Etterlyser vitne

Uten spor etter ny voldtekt

Antasta i smug i Ålesund

- Sterk utrygghet

Kirsti Dahle sier at beboerene på Aspøya ikke har fått noe informasjon fra politiet i denne saken. Hun sier at kvinner som bor i bysentrum nå føler en sterk utrygghet. Hun er selv mor til en jente i 20-åra og en tenåringsønn.

- Til og med i ukedagene er vi redde for å gå hjem etter at det er mørkt etter å ha vært på arrangementer eller på besøk og kommer litt seint hjem. Vi sitter med hjertet i halsen, sier Dahle.

Etterforskar valdtekt

Overfalt på åpen gate

- Lite patruljering

Politet meldte etter de første overfalla og voldtekten at de skulle patruljere mer i området. Det mener Dahle hun har sett lite av.

- Jeg syns at politiet må patruljere med biler og i uniform. Jeg har hørt at de er ute i sivilt. Men politiet må vise seg frem skikkelig, sier Dahle.

Samarbeid for tryggere by

Nå mener Dahle at politiet og kommunen sammen må vurdere flere tiltak for å sikre at kvinner kan føler seg trygge i bysentrum.

- Jeg skal spørre om hva Ålesund kommune kan gjøre for at vi skal kunne føle oss trygge på Aspøya. Dersom ikke politiet makter å gjøre noe med dette, må vi kanskje spørre andre. Vi må kanskje spørre Heimevernet eller Røde kors, for det står om liv og helse, sier Dahle.