Hopp til innhold

Fjøsnisse herjar Haram

Dei som besøkte julemessa i Brattvåg i Haram denne helga fekk møte fjøsnissen.

Fjøsnisse i Haram
Foto: Inger-Lise Søndreland

Dei fleste tok besøket av fjøsnissen med fatning. No må borna øve seg på å møte nissen utan å bli redde, for det er berre litt over to veker til julekvelden. Hos mange er julenissen ein av hovudpersonane i feiringa.

- Fjøsnissen rusla roleg rundt og snakka med ungane, medan han delte ut pepperkake, fortel leiaren i Haram husflidlag, Inger-Lise Sønderland.

Tom for tombola

Unni Myrset sel lodd

Unni Myrset står for tombolasalet.

Foto: Inger-Lise Sønderland

Både kvinner og menn, unge og gamle møtte opp på husflidmessa i Haram i helga.

- Vi har hatt bra med folk innom. Laurdag selde vi ut alle tombolagevinstane våre, og det har aldri skjedd før, seier leiaren i Haram Husflidlag, Inger-Lise Sønderland. Det betyr at 300 gevinstar forsvann i løpet av første dagen av julemessa.

Blomster av nylonstrømper

Sal av alpakkaklede

Sal av klede som er laga av alpakkaull er nytt av året.

Foto: Inger-Lise Sønderland

Haram Husflidlag arrangerer kvart år julemesse i Brattvåg, og denne gongen skjedde det på den nye barneskulen. Meir enn 25 utstillingar hadde med seg alt frå pepperkaker til tremøblar, hardangersaum, lappeteknikk, nissar, troll og englar.

- Nytt av året er blomstrane som er laga av nylonstrømper og klede av alpakkaull. Heimelaga julemenn og pepperkaker har vi vel heller ikkje hatt før, seier Sønderland.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL