Hopp til innhold

Kvinne funnet i sjøen

En sterkt nedkjølt kvinne ble fredag morgen plukket opp av sjøen ved Hundsværsholmen i Ålesund.

Redningsaksjon, Ålesund

Bilde fra redningsaksjonen i Ålesund.

Foto: Espen Olsvik

Klokken 09:00 fikk politiet melding om at en kvinne i slutten av tenårene hadde blitt plukket opp av brannvesenets båt i Nørvevika i Ålesund.

Kvinnen hadde en kroppstemperatur på 31 grader. Det er uklart hvor lenge kvinnen har vært i vannet.

Politiet hadde tidligere fått melding om at tre personer hadde havnet i sjøen. Da politiet kom til stedet fant de en mann og kvinne i slutten av tenårene på Hundsværsholmen (Tyskholmen). Disse var i god behold og hevdet å være alene.

Senere fant politiet den sterkt nedkjølte kvinnen svømmende i sjøen. Kvinnen ble fraktet til Ålesund sykehus og skal nå være i god behold.

De tre ungdommene hadde torsdag vært sammen på holmen. Torsdag kveld hadde de med båt reist sammen til Ålesund sentrum. Fredag morgen reiste to av ungdommene tilbake til holmen med båten.

Det er uklart hvorfor den ene kvinnen ikke ble med i båten tilbake til holmen fra sentrum. Hun forsøkte sannsynligvis forsøkt å ta seg frem til holmen da hun ble plukket opp av sjøen.

De to ungdommene som ble funnet på holmen skal ha drukket alkohol. Det er usikkert om kvinnen som ble funnet i sjøen var beruset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.