Hopp til innhold

Molde får Teaterjazzhus

Nå kommer det planlagte Teaterjazzhuset i Molde. Kommunestyret har sagt ja.

Jazz-teaterhuset i Molde
Foto: Illustrasjon: 3XN

Dermed starter en ny æra for jazzbyen Molde.

Sprettet sjampanjen

Representantene fra kulturinsititusjonene i Molde sprettet sjampanjen da avstemmingen i kommunestyret var over. - Nå er det ingen hinder i veien, sier en lykkelig teatersjef Carl Morten Amundsen til Rbnett.

Unikt prosjekt

- Dette er et unikt prosjekt, sier varaordfører i Molde Toril Hovdenakk. 5 institusjoner blir samlet under samme tak. Dette blir et bygg med stor aktivitet, sier hun.

Starter byggingen straks

Reisingen av bygget lar ikke vente på seg. Byggingen starter trolig rett over nyttår. Selskapet Molde kulturbygg setter nå fart i siste del av planleggingen. Det står igjen noe arbeid i forhold til reguleringsplanen, og det skal hentes inn anbud.

Millioner

Debatten om saken varte i rundt tre timer, og vedtaket ble gjort med 30 mot 17 stemmer. Bygget vil føre til økte kostnader for Molde kommune, og dette sto sentralt i debatten. - Kommunen får årlige utgifter på 4 millioner kroner som følge av dette vedtaket, sier varaordfører Toril Hovdenak til NRK. Flertallet mener dette er utgifter kommunen kan ta, sier hun.

Nervøse

Resultatet av avstemmingen i kommunestyret var ikke gitt på forhånd. Både jazzfestivalsjef Jan Ole Otnæs og Carl Morten Amundsen fra Teatert Vårt var blant de som fulgte debatten. De har lenge jobbet for det nye bygget, og la ikke skjul på at de var nervøse. Men, nå kan de altså slippe jubelen løs.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.