Hopp til innhold

- Uansvarlig henting av basehopper

Politimesteren i Nordmøre og Romsdal mener det var uansvarlig å hente den døde vennen i rasfarlig område.

Video nsps_upload_2009_4_9_20_1_35_2839.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Politiet mener basehoppere opptrådte uansvarlig da de hentet ut sin døde kamerat.

Arnstein Nilssen

Politimester i Nordmøre og Romsdal, Arnstein Nilssen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

- Redningsmannskap har gitt advarsler om at det var fare for nye ras, og for farlig å gå inn i området, sier politimester i Nordmøre og Romsdal, Arnstein Nilssen.

Stor rasfare

Han sikter til at to venner til en antatt omkommet person tok seg inn i området hvor basehopperen lå, og fraktet han til et tryggere område.

Det var stor rasfare ved Kalskråtind i Romsdalen som gjorde at redningsmannskapene ville vente med å hente ut basehopperen som var hjemmehørende i Oslo. Han ble meldt savnet onsdag ettermiddag av en annen hopper.

- Det kunne jo fort utløst en ny redningsaksjon. Det er jo ikke ulovlig å ta seg inn i fjellet. Det er heller ikke ulovlig å klatre, men uansvarlig var det, sier politimesteren.

Populært område

Helikopter ved redningsaksjon Marstein

Redningsaksjon ble satt i gang onsdag ettermiddag.

Foto: Ottar Rydjord

Forbudet som er i dag er basehopping i Trollveggen, men ellers kan folk ferdes fritt i Romsdalen som er et svært populært område for basehoppere. Basehoppere kommer fra inn og utland for å hoppe i fjellene i Rauma kommune.

- Vi gjør så klart alt vi kan for å redde liv når folk hopper i lovlige områder. Vi har imidlertid sagt at personer som hopper på forbudt område kan ikke regne med å få hjelp fra redningsmannskap dersom det skjer noe, sier Nilssen.

Kalskråtind
Foto: Ottar Rydjord

Det har også tidligere vært redningsaksjoner etter hopp fra fjellet.

Anbefaler

Han påpeker at det er en bragd å hente ut en person fra området som det ble gjort onsdag kveld, men at sikkerheten må stå i høysetet.

- Her kunne det gått galt på nytt igjen. De kunne både utløst nye ras og blitt offer for det, og da har vi nye redningsaksjoner på gang.

- Jeg vil anbefale på det sterkeste at aksjoner blir overlatt til redningsmannskapene for det er de som kjenner fjellet best .

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL