Hopp til innhold

Vil ha slutt på ambulanseanbud

Nestleder i fagforbundet Delta vil ha slutt på konkurranseutsetting av ambulansetjenester i Helse Midt-Norge.

Illustrasjonsfoto
Foto: Colorbox

- Det er på tide at Helse Midt-Norge fokuserer på det de skal drive med, nemlig å skape et best mulig tilbud for befolkningen. Jeg oppfordrer derfor til at man snarest mulig signaliserer at det ikke blir mer konkurranseutsetting av ambulansetjenestene, sier 1. nestleder i Delta (tidligere KFO), Erik Kollerud.

- Har glemt arbeidsgiveransvaret

- Helse Midt-Norge har hele tiden hatt et stort fokus på det juridiske og økonomiske i anbudsprosessene, men har glemt sitt indirekte arbeidsgiveransvar overfor mange hundre dyktige ambulansearbeidere. Det er mange ansatte som er usikre og frustrerte fordi det på nytt er skapt usikkerhet rundt arbeidsforholdet deres i framtida. Ambulansearbeidere er idealister og trenger stabile arbeidsforhold for å konsentrere seg om det som er viktig - hjelpe andre og redde liv, sier Kollerud i en pressemelding..

- Ny usikkerhet

Delta er bekymret for at en ny usikkerhet om ambulansedriften i deler av regionen vil skape uro blant de ansatte og derved svekke akutt-tilbudet til pasientene i Midt-Norge. - Jeg forventer at Helse Midt-Norge nå opptrer på en måte som skaper ro blant de ansatte i det videre arbeidet for å rydde opp etter ambulanseskandalen, sier Erik Kollerud i Delta.

Tilleggsutbetaling

Styret i Helse Midt-Norge vedtok torsdag å stanse tilleggsutbetalingene til de to ambulanseselskapene Namsos Trafikkselskap og Inntrøndelag Ambulanse. De to vant anbudsrunden for ambulansetjenestene i regionen. Etterpå fikk de en avtale med helseforetaket om en utbetaling på i alt 85 millioner kroner ut over det som sto i anbudet. 17 selskaper som deltok i konkurransen har klaget på avtalen, og den første rettssaken om dette starter i januar. En rapport fra et advokatfirma konkluderer med at tilleggsutbetalingen trolig er i strid med EØS-reglene.