Hopp til innhold

Trailer i løse lufta

Bare flaks gjorde at traileren ikke havnet i sjøen da ferga skulle legge til kai.

Trailer i løse lufta
Foto: Vikebladet/Vestposten

Ferga "Tidesund" kom til kai på Hareid på Sunnmøre like før klokken 09.30. Uhellet skjedde da bilene ombord skulle kjøre på land, og ferga begynte å gli bort fra lemmen.

- Da fergelemmen gikk ned, begynte sjåføren på eget initiativ å kjøre iland, uten at mannskapet vinket han av ferga, sier kommunikasjonsdirektør i Tide ASA, Arild Sondre Sekse.

Han har nå fått en rapport fra kapteinen som var ombord.

- Rutinene er at mannskapet skal gi signal. Det ser ut som at ferga ikke kom helt i lås med kjørelemmen. Det gjør at den sklir litt tilbake, og deler av traileren havner mellom kaia og ferga.

Sjåføren, som var alene i bilen, hoppa ned på lemmen, skriver vikebladet.no .

Ingen skade

Traileren hang fast ei stund før mannskapet fikk manøvrert ferga inn til kaia, slik at alt gikk bra, og lastebilen kunne kjøre i land. Ingen kom til skade, og det ble bare mindre skader på lastebilen. Ferga og lemmen ser ikke ut til å ha tatt skade, sier Sondre Sekse.

Ferga ble bare ti minutter forsinket.

- Dette så dramatisk ut. Det er fullt forståelig hvis folk opplevde situasjonen som skremmende.

Nå blir det skrevet avviksrapport og hendelsen blir rutinemessig behandlet hos Tide Sjø.

- Ingen hos oss er tatt ut av tjeneste. Sånn jeg ser dette har mannskapet håndert situasjonen på beste måte, sier Sondre Sekse.

Kaptein Audun Gården gikk på vakt like etter hendelsen, og tok over ferga. Han sier at det er Tide Sjø, og kommunikasjonsdirektøren, som skal uttale seg. Gården stod på land og kikket på det som skjedde.

- Sjåføren fulgte rutinene

Distriktssjef Steinar Abrahamsen i Bring Logistics (tidligere Nor-Cargo) mener sjåføren fulgte vanlige rutiner da han kjørte av ferga.

- Sjåføren er rutinert og kjører denne strekningen hver dag. Han stod som nummer 1 i køen. Fergelemmen gikk ned, og gående begynte å gå i land. Han ble stående en stund på vippen etter at det skjedde.

- Vet du om fergemannskapet vinket han avgårde?

- Jeg kjenner ikke detaljene i det. Jeg tar ferga hver dag selv, og vil si det er litt ulik praksis på hvordan dette blir gjort. Når lemmen går ned er det vanlig at man starter å kjøre, sier Abrahamsen.

Distriktssjefen sier sjåføren har det etter forholdene bra, selv om han har forklart at det var en lite hyggelig opplevelse.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL