Hopp til innhold

- Et slag i ansiktet

Beboerne i Fjelltunvegen 29 i Ålesund reagerer sterkt på at de blir sittende med hele regninga for sikringsarbeidet i fjellet bak blokka.

Ole Bjørn Alvestad bor i naboblokka Fjelltunvegen 29.
Foto: Andreas Sundby / NRK

Fjelltunvegen 29 og Fjelltunvegen 33 er naboblokkene til boligblokken som kollapset i Ålesund 26.mars.

Gjensidige Forsikring vil ikke betale, mens IF vil betale deler av regninga for de som bor i Fjelltunvegen 33.

- Veldig skuffet

Skadesjef Roar Sigstad i Gjensidige Forsikring.

Skadesjef Roar Sigstad i Gjensidige Forsikring sier de ikke vil ta regninga.

Foto: NRK

Et slag i ansiktet, sier Ole Bjørn Alvestad, en av de som bor i Fjelltunvegen 29.

- Vi er veldig skuffet over at det er en slik forskjellsbehandling mellom to forsikringsselskap. Vi hadde forventet av Gjensidige at de ville være med å ta et ansvar for å sikre fjellveggen bak huset vårt.

Ulykken kostet fem personer livet. Og siden 26.mars har beboerne i Fjelltunvegen 29 vært evakuert. Nå blir det gjennomført sikringsarbeid i fjellet bak. Det må beboerne i Fjelltunvegen 29 betale selv. Gjensidige Forsikring betaler ikke, sier skadesjef Roar Sigstad.

- Dette er å betrakte som vanlig sikringstiltak. Det er ingen skadehendelse som har skjedd. Forholdene bak blokka er ikke endret som følge av raset, sier Sigstad som forklaring.

Får dekket noe

De som bor i Fjelltunvegen 33 er nærmeste nabo på motsatt side av ulykkesblokka. Her vil IF betale en del av kostnadene. Det oppleves som urettferdig for de som bor i nummer 29. Men årsaken til denne forskjellsbehandlingen er at deler av arbeidet bak nummer 33 faller inn under naturskadebegrepet.

- Forholdene i 29 kan ikke sammenlignes med Fjelltunvegen 33, mener Sigstad.

Gjensidige viser til at det er kommunen som har ansvaret for å sikring. Men vil Ålesund kommune og ordfører Bjørn Tømmerdal betale det det koster å sikre fjellet bak Fjelltunvegen 29?

- Jeg ser at Gjensidige viser til en vurdering fra en tidligere dom. Så skal vår advokat komme med sin vurdering etter hvert, sier ordføreren.

Rundt en million

For Ole Bjørn Alvestad og beboerne i Fjelltunvegen 29 er det et slag i ansiktet dersom de må betale hele regninga for sikringarbeidet bak huset. Men Alvestad har ikke tenkt å gi seg.

- Vi vil sette alle krefter inn på at forsikringsarbeidet skal ta sin del av ansvaret. Kostnadene vil ligget i størrelseorden 800.000 til en million kroner.