Hopp til innhold

Nær rekordbesøk på Teateret Vårt

Teatret Vårt hadde i 2007 et publikumsbesøk på 39 391 fordelt på 275 forestillinger. Publikumsbesøket er det nest beste i teatrets historie.

Hedda-pris til Teateret Vårt-produksjon.
Foto: John Hughes/Teateret Vårt.

 

Teateråret 2007 ble innledet med Tolvskillingsoperaen av Bertolt Brecht.

Produksjonen var et samarbeid med Riksteatret og etter spilleperioden i Møre og Romsdal ble forestillingen sendt ut på norgesturné.

Totalt ble det avviklet 53 forestillinger som samlet 17 316 publikummere.

Den andre produksjonen sammen med Riksteatret var Lampedusa av Henning Mankell, en forestilling han selv satte i scene. Lampedusa fikk i fjor et besøkstall på 6 419 fordelt på hele 69 forestillinger. Lampedusa vil også bli spilt i 2008.

Elling skuffet

 Noe skuffende besøk, tross gode anmeldelser opplevde teatret med urpremiéren på Elling i nærkontakt av Ingvar Ambjørnsen.

Den andre dramatiseringen av Elling ble sett av 4 852 mennesker på de 47 forestillingene som ble spilt i Møre og Romsdal og som gjestespill på Oslo Nye Teater.

Årets siste egenproduksjon var Et rom for kjærlighet av Malin Lagerlöf. Forestillingen som også skal spilles i 2008 fikk på sine 39 forestillinger et besøk på 5 923 publikummere.

Positivt år

- Oppsummert er 2007 er svært godt år for Teatret Vårt, sier Rolf-Inge Pedersen Hjelseth, informasjonsleder ved Teatret Vårt.

- Samarbeidet med Riksteatret har vært verdifullt og produksjoner med Brecht, Ambjørnsen og Mankell har gjort 2007 til ett minnerikt år, avslutter informasjonslederen.

 

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL