Hopp til innhold

Fyllekjørte med kjemikalietanker

Politiet på Nordmøre har siktet en indisk kaptein mistenkt for å ha ført en kjemikalietanker i rusa tilstand.

Kjemikalietankeren Eship Quest

Kjemikalietankeren Eship Quest ved kai på Tjeldbergodden.

Foto: Halvard Djupvik

Kapteinen sitter nå fengslet i Kristiansund.  Tankeren var på veg til Tjeldbergodden.

Den indiske kapteinen skal ha vært synlig ruset da losen kom ombord i tankeren ved Grip tirsdag kveld.

I følge politiet forsøkte kapteinen flere ganger å blande seg inn i losens arbeid med å føre kjemikalietankeren inn til kai ved metanolfabrikken ved Tjeldbergodden.

Losen ombord har i følge politiet forklart at situasjonen på broa var svært spent, og at den rusa kapteinen flere ganger forsøkte å ta styringen på skipet.

Losen har videre forklart til politiet at det var tumulter med kapteinen på broa.  Han ble etterhvert vist bort fra broa, men dukket senere opp igjen. I følge losen hadde kapteinen da ruset seg enda mer.

- Når losen kom om bord så obsertverte han at kapteinen var indisponert og valgte da å ta båten til land slik at en i alle fall fikk lagt båten i ro slik at den ikke fikk utrette noe skade, sier regiondirektør i Kystverket Midt-Norge, Harald Tronstad, til NRK.

Kaptein i varetekt

Ved ankomst Tjeldbergodden ble kapteinen på kjemikalietankeren hentet av politiet og brakt til Kristiansund.

Her sitter han fremdeles fengslet, siktet for å ha ført skipet påvirket av alkohol. Den indiske kapteinen hevder selv at han drakk alkohol etter at skipet la til kai ved Tjeldbergodden. Politiet vil ta stilling til hva som skal skje med kapteinen i løpet av torsdagen.

Skulle til Wales

Skipets navn er Eship Quest, og er registrert på Marshalløyene, mens eierne er plassert i Singapore. Mannskapet på tankeren er alle fra India. 

Tankeren var på veg til Tjeldbergodden for å laste metanol, og skulle etter planen returnere til Barry i Wales onsdag kveld.

Skipet er en kjemikalietanker på 8500 bruttotonn.

Nå ligger skipet ved kai på Tjeldbergodden i påvente av at en ny kaptein fra Singapore skal mønstre på.

 

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL