Hopp til innhold

Direktøren: Kan ikke love sykehus i 2021

Avgjørelsen om å bygge fellessykehus på Opdøl-tomten er tatt, men konstituert direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal kan ikke love at det vil stå ferdig i 2021 som planlagt.

Dag Hårstad, konstituert direktør Helse Møre og Romsdal

Konstituert direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal sier helseforetaket har to store oppgaver frem mot byggingen av det nye sykehuset.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Nei, det kan jeg selvfølgelig ikke love, men det jeg kan love er at Helse Møre og Romsdal skal gjøre jobben så godt som overhodet mulig, både når det gjelder utvikling av sykehuset og den daglige driften, sier konstituert direktør Dag Hårstad.

Det er lørdag, og den største skjebneuken for sykehusstriden i Møre og Romsdal går mot slutten.

Fredag gav helseminister Bent Høie sin endelige velsignelse til helseforetakenes vedtak om å bygge det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Opdøl-tomten i Molde.

Nå står fremtiden for dør. Da er det først og fremst to store oppgaver som står øverst på gjøremålslisten til Helse Møre og Romsdal.

– Balansen blir avgjørende

– Det første er å etablere en prosjektorganisasjon som skal styre konseptfasen videre. Dette er det viktigste grepet, og det er vi i gang med allerede. Det andre er å drifte de fire sykehusene vi har, som også blir kjempeviktig de neste syv årene til det nye fellessykehuset skal stå ferdig, sier direktøren.

Han understreker at det å balansere disse to oppgavene blir det viktigste for helseforetaket, slik at de kan utvikle pasienttilbudet og skape økonomisk handlingsrom.

– Bare slik kan det nye sykehuset bygges innen planlagt tid.

Akuttsykehuset på Opdøl vil etter planen koste mellom fire og fem milliarder kroner.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL