Hopp til innhold

– Bedre forutsetninger for budsjett 2015

Helse Møre og Romsdal gikk med 0,5 millioner kroner i overskudd i oktober og viser tegn til bedring i økonomien. – Utfordringene er likevel store, sier adm. dir. Astrid Eidsvik.

Astrid Eidsvik

Adm. dir. Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal sier det er helt kritisk at de klarer å endre arbeidsprosessene for å gjøre videre innsparinger i 2015.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Økonomi og det nye fellessykehuset i Nordmøre og Romsdal er blant hovedtemaene på fredagens styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Mens det siste året har vært preget av et markant budsjettunderskudd, gav oktober tegn til lys i tunnelen, med et budsjettoverskudd på 0,5 millioner kroner.

Svein Anders Grimstad, Petter Bjørdal og Stein Kinserdal - helse møre og romsdal

Svein Anders Grimstad, nestleder Petter Bjørdal og styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal under dagens styremøte.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det lokale helseforetaket styrer likevel mot et avvik på 75 millioner kroner, målt etter Helse Midt-Norges resultatkrav.

Utviklingen gjør likevel at adm. dir. Astrid Eidsvik er mer positiv til neste års budsjett.

– Utsiktene for å få på plass budsjett 2015 har blitt betydelig bedre. Vi har fått rammer fra Helse Midt-Norge som jeg nå mener vi har en viss mulighet til å komme i havn med. Fortsatt er det likevel uløste problemer som må på plass før januar, sier Eidsvik.

– Vil være en ulykke

Hun nevner spesielt utfordringen med å effektivisere ved å legge om fra døgn- til økt dagbehandling, spesielt innenfor kirurgi og medisin.

– Hvis vi ikke klarer å endre på arbeidsprosessene, så klarer vi ikke å redusere sengene. Det vil være ei ulykke for oss dersom vi havner i dette løpet, sier direktøren.

Trine Sevaldsen - helse møre og romsdal

Styremedlem Trine Bruseth Sevaldsen under dagens styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Helseforetaket har vedtatt å gjøre harde innsparinger, og både Eidsvik og styreleder Stein Kinserdal har sagt at de er helt avhengige av at de ansatte er med på laget og skjønner at man må godta kuttene for alles felles beste.

– Hvis prosessene går godt, og folk ser like mye på dette som et fagutviklingsprosjekt som budsjettiltak, har vi potensiale til å komme i havn, sier Eidsvik.

Les mer om kuttforslagene i Helse Møre og Romsdal HER. I løpet av dagen skal styret diskutere budsjettet mer inngående.

Også det nye fellessykehuset i Nordmøre og Romsdal er tema på dagens styremøte, og det kan du lese mer om HER.

Styremøte Helse Møre og Romsdal 21.11.2014

Styremøte i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL