Hopp til innhold

Fylkesveg 191 i Eikesdalen er åpnet for trafikk

Vegen har vært stengt siden i morges på grunn av et jordras.

Ras over Fylkesvei 191 i Eikesdalen

Veien er stengt av på grunn av jordraset i Eikesdalen i Nesset kommune.

Foto: Helena Finnset

Vegen er sperra på grunn av eit jordras i Eikesdalen

Veien vil være sperret frem til vegvesenet får rydda veien.

Foto: Roar Strøm / NRK

Bård Eilif Oppigard fra Eikesdal skulle på jobb, men ble stoppet av raset.

– Jeg måtte bare snu og kjøre hjem. Det var ikke mulig å komme seg forbi, men jeg er ikke imponert over størrelsen på raset. Jeg regner med at vegvesenet klarer å komme seg rimelig kjapt gjennom, forteller Oppigard.

Forventet at veien skulle være stengt

Oppigard sjekket veimeldingene før han dro hjemmefra – han forventet nemlig at det skulle ligge jord og stein over veien.

– Jeg regnet egentlig med at det skulle skje. Muligheten er stor for at det samme kan skje flere steder – bare i løpet av den tiden vi stod på veien hørte vi steinsprang et lite stykke unna, sier Oppigard.

Mye nedbør har skylden

Steinar Vestnes, Statens vegvesen

Steinar Vestnes i Statens vegvesen.

Foto: Roar Halten

– Det ser så ekkelt ut at den lokale entreprenøren ikke vil ta seg inn i området, sier Steinar Vestnes i Statens vegvesen.

Vestnes forteller at store vannmengder i elver og bekker har skylden.

– Vi har stengt av veien fordi det har falt ut jordmasser innerst i Eikesdalen. Vi er nå på vei innover sammen med geolog for å vurdere om vi kan starte ryddinga med det samme, eller om vi må vente til det verste regnet gir seg, forteller Vestnes.

Han vet ikke hvor stort jordraset er, men deler av vegen er sperret. Det er ikke avklart hvor lenge vegen vil være stengt.

Fylkesveg 191 i Eikesdalen er åpnet for trafikk

Etter noen timer ble veien åpnet igjen. Raset var ikke av den største sorten, men la seg over omtrent 20 meter av veien, fortalte byggeleder Roar Vikhagen i Statens vegvesen. Foto: NRK/Roar Strøm Reporter: NRK/Ann Eli Nøsen

Jordras i Eikesdal