Hopp til innhold

-Ingen må ferdes i dette området

Folk må regne med at det kan komme nye ras – og ingen må ferdest i området alene. Det sier geolog Jarle Hole etter gårsdagens ras i Tafjord.

Tafjord camping

Ti campingvogner ble knust etter raset i Tafjord torsdag.

Foto: Britt Ingunn Maurstad

Se film fra skredområdet ved Tafjord camping

Se film fra skredområdet ved Tafjord camping

Flere campingvogner ved Tafjord Camping ble knuste til pinneved av et stort steinras tidlig torsdag morgen. Campingplassen er vinterstengt, og det var ikke folk i området da raset kom. Men nå viser undersøkelser på rasstedet at det fremdeles er steinmasser i fjellet som kan rase ned.

Har hatt fullt opp etter raset i Tafjord

– Tenk om dette hadde skjedd i feriesesongen...

–Akkurat nå vil jeg beskrive området der som utrygt, og det kan komme ned mer stein fra det området der steinblokkene raste ut der i går, sier Jarle Hole.

Rett over rasstedet er det fremdeles løse stenmasser som kan rase ned, forteller geologen.

–Gå ikke inn i rasområdet alene

Smadra campingvogn

Raset smadra ti campingvogner.

Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt

–Dersom noen har behov for å hente gjenstander ut fra campingvognene sine, så må de ta kontakt med eieren av campingplassen. Da kan en gå inn i det rasutsatte området, dersom noen holder vakt for nye ras. Jeg vil fraråde folk å gå inn i området etter at det er blitt mørkt, sier Hole.

Geologen kan ikke svare på når en trygt kan gå inn i området igjen.

–Først må en sjekke fjellet for løse steinmasser, så må en se om det er aktuelt å renske fjellpartiet for løs stein, eller om en skal bygge sikringsvoller mot nye ras. Men dette må vi komme tilbake til senere, sier Hole.