Hopp til innhold

Cirkus Zorba konkurs – men ikke slutt for sirkuset

Cirkus Zorba slår seg selv konkurs, men sirkuset fortsetter. Et nytt selskap starter opp i neste uke, og landets yngste sirkusdirektør, Ronja Gujord blir daglig leder.

Circus Zorba

Cirkus Zorba slår seg selv konkurs etter at de har slitt økonomisk de siste to sesongen.

Foto: Privat

I ett ekstra ordinært styremøte er det vedtatt å innstille driften av Cirkus Zorba Ltd i Kristiansund, og de begjærer seg selv konkurs.

– Vi har slitt økonomisk de siste to sesongene, gjeld fra 2011 ble tatt med inn i 2012 sesongen i håp om at vi da skulle få alt til å gå i balanse, sier daglig leder Thor Gujord i en pressemelding.

Han sier tre måneder av 2012 sesongen var meget godt besøkt, men sommer og høsten både regnet og blåste bort. Det ble mange avlysninger og sirkusplasser som sto under vann opplyser Thor Gujord.

– Må gjøre det levedyktig

Ronja Gujord

Ronja Gujord sier det nye Cirkus Zorba blir stiftet neste uke.

Foto: Arne Flatin / NRK

Det er likevel ikke slutten for Cirkus Zorba, som satser med nytt ungt pågangsmot og friskt kapital. Ett nytt selskap blir i neste uke stiftet og i april er de klar for norgespremiere i Kristiansund.

Cirkus Zorbas unge direktør Ronja Gujord blir nå også daglig leder.

– Jeg har jobbet i bransjen siden jeg var liten og har mange erfaringer som jeg tar med meg videre når jeg nå starter opp mitt eget, sier Ronja Gujord til NRK.

Ronja Gujord ser positivt på framtiden for det nye Cirkus Zorba.

– Det blir mye av det samme konseptet, men vi må gjøre det levedyktig, og gjøre innsparinger, sier Ronja Gujord til NRK.

Ønsker støtte fra stat og kommune

Hun opplyser at de har tatt tak for å gjøre innsparinger i blant annet transportutgiftene. Antall kjøretøy med tilhengere skal reduseres fra 20 til 15.

Diesel, ferge, tunneler og bomstasjoner er enorme kostnader. Driften skal gjøres mer rasjonell uten at dette på noen måte skal gå ut over originalitet forteller Gujord.

Ronja Gujord er nå ute for å få hjelp og støtte fra stat og kommune, på lik linje med annen kulturvirksomhet her i Norge.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL