Hopp til innhold

Offisiell åpning av ny linje med fire meter lang kake

Fôra gjestene med fire meter lang kake under offisiell åpning av linje og tilbygg ved Borgund videregående skole.

Laaang kake

Lærer Heidi Beck var veldig fornøyd med elevenes innsats i bakingen til den fire meter lange kaken. – Baker- og konditorbransjen kan bare glede seg i fremtiden, sier Beck.

Foto: Anne Grete Tøssebro / NRK

I dag var den offisielle åpningen av det nye tilbygget til linja «restaurant- og matfag» ved Borgund videregående skole i Ålesund.

Vi er veldig godt fornøyd med tilbygget. Det har vært noen innkjøringsproblemer, men det ser ut til å fungere nå, sier Jessie Strand Fagervoll, som er rektor ved skolen.

Til anledningen hadde elevene ved matfaglinja laget ei fire meter lang sjokoladekake, som fant godt i smak hos gjestene.

Annerledes skolehverdag

Kjøkken

Et av kjøkkenene i nybygget til restaurant- og matfag.

Foto: Anne Grete Tøssebro / NRK

Bygget består av én restaurant og fire forskjellige kjøkken. Selv om den offisielle åpningen var i dag, har elevene har holdt til i det nye tilbygget siden i fjor høst.

De forteller at det er stor forskjell fra Ørskog videregående skole, hvor de holdt til før.

– Skolehverdagen er helt annerledes. Kjøkkenet og utstyret her er helt nytt og det er flere elever her, og det går veldig fint, sier elev Elisabet Hunsnes.

Det nye tilbygget består av en restaurant, fire kjøkken og kjølerom. Elevene som hadde laget kaka, er både stolt og fornøyd med kake og kjøkken.

Det var flere av fylkets politikere til stede under åpninga, og som fikk være med på omvisning i nybygget. Blant annet fylkesordfører John Aasen, assisterende fylkesrådmann Willy Loftheim og flere av skolepolitikerne i fylket. Og alle var enige i at kaka var kjempegod.

God fremtid

Heidi Beck, lærer ved matfag, forteller at de har holdt på med kaken i tre dager, og hun synes elevene har gjort en fantastisk jobb.

– De har en innsatts- og arbeidsmoral som er kjempebra, så baker- og konditorbransjen kan bare glede seg i fremtiden, sier Beck.

Merete Årvik, avdelingsleder for linja, sier at for næringa er det kjempeviktig at de har fått det nye bygget.

– Det er flott at elevene har denne muligheten for å utdanne seg til ei næring som er så viktig for regionen, avslutter Årvik.