Hopp til innhold

Jensen: Mener Høyre og Ap er for like

Frp-leder Siv Jensen mener de borgerlige partiene kan tape velgere dersom man ikke markerer et tydeligere skille med de rødgrønne.

Siv Jensen - Ålesund

– Vi vil gjerne samarbeide med Høyre, men selv om vi havner i samme borgerlige regjering så vil antallet Frp-stemmer avgjøre om vi får gjennomslag for våre saker i forhandlingene etter valget, sier Jensen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Lørdag talte partileder Siv Jensen ved fylkesmøtet i Møre og Romsdal Frp.

Der var hun først og fremst interessert i å markere skillelinjene mellom de ulike partiene, som et ledd i opptakten til valgåret 2013.

Jensen mener nemlig at avstanden mellom Høyre og Arbeiderpartiet har blitt såpass liten at det kan svekke velgernes motivasjon til å stemme på de borgerlige partiene.

– Frp gir endring

– Høyre er, i likhet med Ap, positive til å innføre bompenger. Det er ikke vi, og derfor er det viktig for oss å markere at man må stemme på oss for å få Fremskrittspartiet sine løsninger, sier Jensen.

Hun trekker også fram senking av skatter og avgifter og statlig finansiering av eldreomsorgen som områder der Frp har et helt annet syn enn resten av det politiske Norge, inkludert sine borgerlige samarbeidspartnere i Høyre.

– Men mener du at folk som ønsker en ny politisk retning ikke bør stemme Høyre?

– Nei, jeg mener at folk som ønsker å få en endring i eldreomsorgen bør stemme på Fremskrittspartiet. Rett og slett fordi vi skiller oss fra de andre partiene ved å stake ut en ny kurs i eldreomsorgen, samt støtte en raskere statlig utbygging av veinettet i Norge.

– Stemmene avgjør

Mandag 9. september går stortingsvalget 2013 av stabelen.

Jensen avviser at likheten mellom H og Ap skaper problemer for den borgerlige siden, men understreker at det er viktig å markere forskjellene mellom partiene – særlig nå i innspurten til neste valg.

– Frp og Høyre er uenige på en rekke områder, og det er nettopp det velgerne skal gi oss mandat til å gjøre noe med. Vi vil gjerne samarbeide med Høyre, men selv om vi havner i samme borgerlige regjering så vil antallet Frp-stemmer avgjøre om vi får gjennomslag for våre saker i forhandlingene etter valget, sier Jensen.

Møre og romsdal FrP

Det var full sal på Rica Parken Hotell i Ålesund under Møre og Romsdal Frp sitt fylkesmøte.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK