Innrømmer å ha scoret med hånden

Branns Birkir Már Sævarsson tok en Maradona i cupkampen mot Florø torsdag, men hevder det ikke var med vilje. Florø-spillerne var rasende.

DØM SELV: Situasjonen starter 26 sekunder ut i videoen.

Nærmere tre tusen tilskuere fikk se at Brann kjørte over tredjedivisjonslaget i cupens andre runde. Etter kampen var det bergensernes tredje scoring i det 44. minutt som var det store samtaleemnet.

Birkir Már Sævarsson

BEKLAGET: Birkir Már Sævarsson sier han gjorde dommeren oppmerksom på handsen.

– Beklaget umiddelbart

Florø-spillerne skrek på hands da Birkir Már Sævarsson fikk kranglet ballen i mål, men dommer Steinar Hauge godkjente scoringen.

Like etter gikk Brann opp til 4-0 og avgjorde med det kampen allerede før pause.

Målscoreren selv sier ballen traff hånden hans da han prøvde å heade og hevder han like etterpå gjorde dommeren oppmerksom på handsen.

– Jeg har ikke lyst til å score noe mål med hånden, og det var ikke med vilje jeg gjorde det. Jeg sa beklager med en gang, men når dommeren sier målet er godkjent kan ikke jeg gjøre så mye med det, sier Brann-backen til brann.no.

Florø-spillerne rasende

Florø-spillerne var oppgitte da dommeren godkjente scoringen og går langt i å antyde at avgjørelsen kan ha vært avgjørende for kamputviklingen.

– Det var en soleklar hands. Vi ble veldig frustrerte da, så scoret de 4-0 rett etterpå og vi raknet, sier Florø-spiss Kristoffer Book til bt.no.

Sævarsson scoret for andre gang på overtid i andre omgang og fastsatte sluttresultatet til 6-1 for bortelaget. Kim Ojo (2), Bård Finne og Kristoffer Barmen scoret Branns øvrige mål, mens Stefan Aase scoret for hjemmelaget.