Hopp til innhold

Torp må operere inn hjertestarter

Carl-Erik Torp har en alvorlig feil på hjertet som medfører at han må operere inn en hjertestarter. Det betyr etter all sannsynlighet ikke kommer tilbake i branndrakten.

Carl-Erik Torp

FERDIG PÅ BANEN?: Carl-Erik Torp er mest sannsynlig ferdig som fotballspiller på høyt nivå.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Operasjonen skal skje på Haukeland universitetssykehus førstkommende mandag. Hjertestarteren skal forhindre nye tilfeller av plutselig hjertestans, skriver brann.no.

– Legene har nå konkludert med at Carl-Erik må få operert inn en hjertestarter. Det vil gjøre at han kan få et normalt liv, og vi håper at han kommer ut av sykehuset allerede en gang neste uken, forteller Branns mediesjef Gorm Nattlandsmyr til NRK.no.

Video c5a96c03-930c-4694-9f3a-3d2e0d601027.jpg

VIDEO: Torp har en alvorlig hjertefeil.

Brannspilleren kollapset på banen med hjertestans under søndagens kamp mot Sogndal. Han ble hentet med luftambulanse, og har siden vært innlagt på Haukeland Universitetsssykehus for å finne årsaken til at hjertet plutselig stoppet.

LES: Brann-spiller fikk hjertestans og Pappa Torp: - Hadde hell i uhell .

Ove Austgulen

Ove Austgulen.

Foto: Arild Grindheim / NRK

– Vi har nå fått vite at han har en alvorlig hjertefeil, den er så alvorlig at man må operere inn en hjertestarter i hjertet hans. Dette betyr etter all sannsynlighet at karrieren hans er over, sier Ove Austgulen som er lege i Brann.

Han forteller at det hjertestarteren mest sannsynlig ikke er forenlig med toppfotball.

– Takknemlig for at jeg lever

– Det er selvfølgelig en tøff beskjed få, men jeg er takknemlig for at jeg lever, sier Carl-Erik Torp til brann.no.

Torp retter en varm takk til dem som bidro til å til å redde livet hans i Sogndal, og til alle som har støttet ham i dagene etterpå.

Like etter hjertestansen kunne vi lese at det er mulig å komme tilbake etter hjertestans . Men Jan Erik Nordrehaug, som er professor ved hjerteavdeling på Haukeland Universitetssykehus var klar på at en hjertestarter ikke er forenig med toppidrett.
– Dersom det går så langt at man får operert inn en hjertestarter, er ikke det lenger forenlig med toppidrett, sa han til NRK, før det ble kjent at Torp trenger en hjertestarter.

LES: Storbyene uenige om hjertestartere .

– Ikke uventet

– Dette var ikke helt uventet for oss. Når det skjer en så alvorlig hendelse, er det naturlig å tenke at det vil være en risiko i å komme tilbake. Så lenge det er en risiko, er det ingen tvil, sier Rune Skarsfjord, som er hovedtrener i Brann.

Han forteller at spillerne har fått beskjeden, men at de først og fremst fokuserer på at lagkameraten har det bra.

– Dette er på mange måter en tung dag, men jeg synes det er viktig at vi ser offensivt og positivt på dette. Vi har ikke mistet en spiller, vi har fått tilbake «Calle», og det perspektivet tror jeg er viktig å ha, sier Skarsfjord til NRK.no.

Branntrening

Brannspillerne fikk beskjeden på dagens trening. I morgen venter hjemmekampen mot Vålerenga.

Foto: Arild Grindheim / NRK

– Skal finne ny rolle til Torp

– Vi er sjeleglad for at «Calle» overlevde hjertestansen, og at det er funnet en løsning på hvordan livet hans skal gå videre. Fotball bli bare en parates i dette. Han er uansett ansatt i Brann, og vi skal ta vare på ham og sammen finne en god rolle for han i klubben, dersom den ikke kan være ute på banen, sier Branns mediesjef.

Skarsfjord er også klar til å gjøre det han kan for Torp etter operasjonen.
– Vi skal være tilstede for han. Han er en del av oss, og vi skal snakke med ham om muligheter innenfor klubben. Men den tiden kommer, nå skal han få tid til å få overstått operasjonen, og får den tryggheten som ligger i den.

– Viktig spiller, viktigere person

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord var ikke overrasket over beskjeden om at Torp sannsynligvis ikke kommer tilbake i troppen.

Foto: Arild Grindheim / NRK

– Han er en veldig ressurssterk, ung mann. Så han kan nok levere på veldig mange arenaer.

– Han er en viktig spiller, men har en en enda viktigere person. Den personen har vi fortsatt, og det er vi veldig glad for som fotballklubb. Som lag skal vi bestå uten problemer, men vi er veldig glade for det bidraget han har gitt. Han har vært fantastisk å ha i klubben, og vi håper at vi får ha ham her litt lengre.