Enda en katastrofe på Aker Stadion

For andre gang på to år skuslet Brann vekk en ledelsen på 2-0 mot Molde på Aker Stadion.

Opdal må kapitulere

Håkon Opdal strekker seg forgjeves etter Magnet Hoseths skudd, som ga Molde 2-2.

Det åpnet så bra: 1-0 ved Petter Vaagan Moen før tre minutter var spilt, 2-0 ved Erik Huseklepp ikke så lenge etter. Så startet nedturen.

Måtte tåle tre baklengs

Molde jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen, etter at et aggressivt og fintspillende Brann-lag dominerte i innledningen. Daniel Berg Hestads redusering før pause ble etterfulgt av Magne Hosets uligning og Matthias Mostrøms 3-2 scoring etter pause.

Gylfi Einarsson erstattet etterhvert Eirik Bakke og Cato Hansen ble kastet innpå mot slutten i Branns jakt på en uligning – uten at det hjalp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brann

Erik Huseklepp og lagkameratene jubler for 2-0, men jubelen stilnet - som vanlig på Aker Stadion.

Hadde muligheter

Til tross for at Brann ikke maktet å utligne, klarte laget å skape et visst press i sluttminuttene. Gylfi Einarsson og Erik Huseklepp hadde brukbare muligheter – uten å omsette dem.

Spillemessig var store deler av kampen likevel en forbedring i forhold til det laget har prestert hittil.

Omstridt redusering

Da Daniel Berg Hestad headet inn reduseringen til 2-1 for Molde før pause, stod Molde-forsvarer Kristoffer Vatshaug mer eller mindre inne på streken sammen med Håkon Opdal. Han var ikke bare i klar offside: Mye tyder på at han forstyrret Branns sisteskanse.

– Den scoringen burde helt klart vært annulert, mener TV2-ekspertene Frode Olsen og Lars Bohinen.

Elendig statistikk

I bortekampen mot Molde i 2008, ledet Brann også 2-0. I tillegg spilte laget mot 11 mot 10 etter en Molde-utvisning. Men Molde kom grusomt tilbake og vant kampen 3-2.

Samme år led Brann et sagnomsust og forsmedelig tap da Molde vant cupkampen lagene imellom med hele 8-0. Også i fjorårets seriekamp på Aker Stadion var Molde fullstendig overlegne, og vant 5-2.