Hopp til innhold

Dale Oen sjokkert over egen klubb

OL-medaljør Alexander Dale Oen er sjokkert over at Vestkantsvømmerne kunne ansette ny trener uten å rådføre seg med ham.

Alexander Dale Oen

Alexander Dale Oen er kritisk til Vestkantsvømmernes ansettelse av ny trener.

Foto: TONY GENTILE / REUTERS

Stig Leganger-Hansen, Dale Oens trener gjennom mange år, har flyttet til Oslo av familiære årsaker. Dermed er ett av Norges største medaljehåp før neste sommer-OL usikker eget trenervalg.

LES: Ti års samarbeid kan være slutt | Dale Oen slått ut på 50 m bryst | Dale Oen hårfint videre

Usikker på finne

Vestkantsvømmerne har ansatte finske Mika Kekäläinen som Leganger-Hansens etterfølger.

– Jeg sa til styret i Vestkantsvømmerne at jeg helst ønsket at de skulle vente med å ansette ny trener, men noen hadde tydeligvis dårlig tid, sier Dale Oen til Bergens Tidende .

Dale Oen jobber nå med å få på plass 100.000 euro for å finansiere en ny trener av ønsket kaliber. Toppsvømmeren er usikker på finske Kekäläinens kvaliteter.

LES: - Jeg fikk ut beistet i meg! | Dale Oen skadet før VM

På trenerrunde

– Han er ikke min trener foreløpig. Jeg må dra og besøke trenere og stille kritiske spørsmål om treningsfilosofi og metoder. Noen kjenner jeg bedre enn andre. Akkurat nå er jeg åpen for alle. Også Mika Kekäläinen. Jeg skal teste ham i mai, sier Dale Oen.

Han sier at han sannsynligvis ikke vil flytte etter Leganger-Hansen til Oslo – rett og slett fordi han vil bo i nærheten av familie og venner.

LES: Dale Oen på femte | Dale Oen tilbake med ny pers