Hopp til innhold

Sterke resultater mot dansk mester

Seier og uavgjort for Arna-Bjørnar under besøket hos de regjerende danske seriemestrene.

Madeleine Giske i kamp mot Fløya på Arna Stadion

TILBAKE FOR FULLT: Madeleine Giske spilte 90 minutter mot Fortuna Hjørring lørdag, hennes første fulle kamp siden meniskskadene i høst.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Torsdag vant de rødkledde bergenserne 1-0 over Fortuna Hjørring under den første av to treningsleire i Hjørring. Isabelle Gjerde scoret målet for Arna-Bjørnar. På grunn av sprengt kapasitet på den ene snøfrie kunstgressbanen i den danske byen, ble kampen spilt på 2 x 30 minutter.

Algrøy utliknet

Morten Kalvenes

FORNØYD: Arna-Bjørnars trener, Morten Kalvenes, er meget tilfreds med resultatene i Danmark.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Lørdag møttes de to lagene igjen, denne gangen i 2 x 45 minutter. Danskene bet bedre fra seg enn på torsdag, men Arna-Bjørnar klarte likevel å holde den danske serielederen til uavgjort.

- I første omgang kunne vi ha scoret både ett og to, men Fortuna fikk oss på gaffelen det første kvarteret i andre omgang. I det 55. minutt tok de også ledelsen. Men vi klarte å brekke det over igjen, og utliknet ved Tine Algrøy i det 65. minutt, sier trener Morten Kalvenes til nrkhordaland.no.

Comeback for Skarbø og Giske

Rødtrøyene fra Bergen har vært plaget med både sykdom og småskader i forkant av treningsleiren, og Ingrid Ryland stod over lørdagens kamp på grunn av problemer med låret. Ifølge Kalvenes er det likevel ikke noen spillere som er ute for lengre tid.

Landslagsspillerne Erika Skarbø og Madeleine Giske var begge tilbake i aksjon for Arna-Bjørnar under treningsoppholdet etter lange skadeavbrekk.

- Det var veldig gledelig å se Madeleine spille 90 minutter igjen. Hun var meget god i dag, sier Kalvenes.

LES OGSÅ: Ute hele sesongen | Landslagskeeper blir utespiller

- Gode resultater for oss

Selv om det fortsatt er to måneder til seriestart i Toppserien, tar Arna-Bjørnar-treneren resultatene fra Hjørring som et tegn på at laget er godt i rute med sesongoppkjøringen.

- Det viktigste her nede har vært å få kvalitetsmatching, noe vi absolutt har fått mot laget som både er regjerende seriemestre, leder den danske serien og skal spille kvartfinale i europacupen i mars. Ingen tvil om at dette er gode resultater for oss, selv om de manglet to-tre sentrale spillere, sier Kalvenes.

Nå venter treningskamper mot Sandviken og Voss hjemme i Norge, før laget igjen setter kursen mot Hjørring 5. mars. Da møter Arna-Bjørnar nok en gang Fortuna Hjørring, samt laget som ligger på andre plass i den danske eliteserien, Skovbakke.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.