Hopp til innhold

Norgesmesterskap i Sverige

Bergen stupeklubb skal arrangere sommerens NM i Sverige.

- Det begynte som en spøk, sier Paul Joachim Thorsen, landslagstrener og hovedtrener i Bergen stupeklubb, til Bergensavisen.

Stup
Foto: Maja Suslin / SCANPIX / SCANPIX

Ifølge Thorsen gikk klubben med å holde mesterskapet hvis det var greit at det ble arrangert i Jönköping, Sverige.

Norges Svømmeforbundet hadde ingen store motforestillinger til idéen. Forbundet fant heller ingenting i regelverket til som tilsa at man ikke kunne flytte et NM ut av landet. 

- Ingen av klubbene vil arrangere mesterskapet. Dette var den beste løsningen, sier Inger Grødem Reine, leder i Stuputvalget i Norges Svømmeforbund.

- Kunne like gjerne flytte det

TV 2 Nettavisen skrev om saken allerede søndag. Ifølge nettavisen oppfyller ingen av de tre norske arrangøralternativene, Ankerskogen på Hamar, Pirbadet i Trondheim og Frognerbadet i Oslo, fasilitetskravene til å arrangere et fullverdig mesterskap. 

Bergen tok dermed på seg ansvaret med å være teknisk arrangør for NM.

-   Når vi likevel ikke kunne holde mesterskapet i vår egen by, kunne vi like godt flytte det til Jönköping, sier Thorsen i Bergen stupeklubb.

Ifølge Thorsen kommer en også godt ut økonomisk med å arrangere i NM hos broderfolket - leien av norske haller og arenaer kan fort komme opp i 70000-80000 kroner.

- I Sverige betaler vi mellom fire og fem tusen for å leie et topp moderne anlegg. Det er faktisk så bra at det kunne ha blitt arrangert VM der, sier Thorsen til TV 2 Nettavisen.

En del arbeid gjenstår før hele mesterskapet i Sverige er i boks. Det skal etter planen bli arrangert i slutten av juli.