Hopp til innhold

Politiet aksjonerte mot lommetyver

70 mobiltelefoner forsvant på by'n i Bergen forrige helg. Nå setter politiet inn ekstra ressurser for å stoppe lommetyvene. Natt til søndag ble fem stykker tatt på fersken.

Natt i Bergen

LOMMETYVENE HERJER: Fulle folk blir lette ofre for lommetyvene, spesielt rundt stengetid på utestedene i taxi- og matkøer. (Arkivfoto)

Foto: Anders Jørgensen / NRK

Nydelig høstvær gjorde at svært mange valgte å ta seg en bytur lørdag kveld, noe også politiet fikk merke. Det ble mye fyll og mange ordensforstyrrelser å hanskes med utover kvelden, og totalt seks personer måtte overnatte i fyllearresten.

– Har økt veldig siste tiden

– Det er veldig vanlig på by'n og har økt veldig siste tiden. Bare forrige helg fikk vi melding om 70 mobiltelefoner som hadde forsvunnet, sier operasjonsleder Ole Geir Magnussen ved Hordaland politidistrikt til NRK.no.

Natt til søndag hadde politiet ekstra fokus på lommetyverier, med ekstra mannskaper for å passe på på utsteder og i køer. .

– Denne helgen har vi vært spesielt oppmerksomme på tyverier, og det kommer vi til å være fremover. Fem personer ble pågrepet, tatt på fersken, fordi vi var til stede, sier Magnussen.

Alle av utenlandsk opprinnelse

Blant de pågrepne i natt var en mann i 40-årene, som stjal mobiltelefoner fra folk på utestedet Zachariasbryggen ved stengetid. Kort tid etter ble to menn i 30-årene tatt for det samme på Torgalmenningen. Ti minutter senere ble en mann tatt for lommetyveri på Vågsalmenningen.

Vel kvart over tre ble femtemann pågrepet på Vetrlidsalmenningen. Ytterligere to personer ble anmeldt, men ikkke innbrakt til politiarresten.

– Samtlige pågrepne er av utenlandsk opprinnelse, sier operasjonsleder Magnussen.

Alle fem måtte overnatte på politihuset og vil bli avhørt søndag formiddag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.