Hopp til innhold

– Det mest profesjonelle Knarvikmila noensinne

Momutugetz Zewede sørget for etiopisk seier i den 30. utgaven av Knarvikmila. Det ble ingen deltakerrekord, men arrangøren er likevel godt fornøyd.

Etiopiske Momutugetz Zewede stakk av med den gjeveste tittelen da han vant selve mila, 10-kilometeren, under Knarvikmila søndag.

Zewede kom i mål på den suverene tiden 31:20, mens unggutten Ole-Petter Fjeld kom inn på en imponerede andreplass, litt under to minutter bak etiopieren. På tiden 35:01 kom beste kvinne, IK Tjalves Annie Bergasel.

Ingen deltakerrekord

Da søndagens siste løp var over hadde totalt 6622 deltatt i de mange løpene under den 30. utgaven av Knarvikmila. Det ble med andre ord ingen deltakerrekord.

Knarvikmila er et av Norges største mosjonsløp og har hatt over 7000 deltakere de siste årene.

Løpsgeneral Helge Brekke var likevel godt fornøyd med årets arrangement, og mente Knarvikmila aldri har vært bedre gjennomført.

Helge Brekke på Knarvik Stadion

FORNØYD: Løpsgeneral Helge Brekke mener Knarvikmila var et profesjonelt høydepunkt for løpet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Jeg er overbevist om at dette var det mest profensjonelle arrangementet vi har hatt. Det er bra med 6600 deltakere, og været må nok ta en del av skylden for at en del bestemte seg i siste liten og at mange var hjemme, sier han til NRK.

Legende på besøk lørdag

10-kilometeren ble det siste punktumet for det som er blitt en folkefest av et arrangement. Etter en uke med seminarer, konferanser og løp for ungdomsskoleelvene, gikk de mest tradisjonelle løpene lørdag og søndag.

Lørdag gjestet løperlegenden Haile Gebrselassie Knarvikmila, og var en av hovedattraksjonene for løpene for de minste.

– Det er fantastisk å være her, sa Gebrselassie til NRK lørdag.

Mannen med to OL-gull og 27 verdensrekorder gjestet Knarvikmila for å gjøre ære på samarbeidsprosjekt mellom Knarvikmila og Gebrselassies veldedighetsløp Great Ethiopian Run. Det er andre gang han besøker løpet i Nordhordland.

Rekord søndag

Søndag var det duket for to av de fremst konkurranseløpene. På 5-kilometeren vant Erik Hovlandsdal med tiden 14:53, noe som er den beste tiden på en 5000-meter i terreng så langt i år i Norge.

Deretter ble det altså etiopisk seier på den mest tradisjonsrike distansen, 10-kilometeren, og etter siste deltaker kom i mål kunne en slå fast at 2012-utgaven ble den tredje best besøkte Knarvikmila gjennom tidene.