Hopp til innhold

Jan Eggum får kritikk for twittermeldinger om voldtekt

Visesangeren tvitret om voldtekt og voksne som har sex med unge mennesker.

Jan Eggum

VIL IKKE KOMMENTERE: Noen av Jan Eggum twittermeldinger provoserer.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

«Avtalen var at nei, han fikk bare lov til å gli halvveis inn. Han gled helt inn. Et nei er et nei, sa hun, og anmeldte han for voldtekt», skrev Jan Eggum på Twitter onsdag morgen.

– Først tenker jeg om han bare er idiot, eller hva er det som foregår i hodet hans ved å slenge ut noe sånn skadd dritt. Han burde lese seg opp på voldtektstall og problemer knyttet til overgrep før han kommer med flere pinlige voldtekspoetiske tweets, sier redaktør i tidskriftet Fett, Charlotte Myrbråten.

Eggum twitter
Redaktør Charlotte Myrbråten i tidsskriftet Fett.

LAG SANGER: Musikkanmelder og Fett-redaktør Charlotte Myrbråten oppfordrer Jan Eggum til å lage sanger om jenter han ikke har hatt sex med istedet for å lage «voldtektspoesi».

Foto: Privat

– Les statistikken

Hun mener at Jan Eggum fremmer holdninger som man forsøker å få bort ellers i samfunnet.

– Det han vil si er vel at det er for lett å anmelde for voldtekt og at et nei ikke nødvendigvis er et nei. All statistikk viser det motsatte og at det for mange jenter er vanskelig å anmelde, sier hun.

Artisten sendte ut en rekke meldinger i løpet av kort tid, og dette var ikke den eneste meldingen som handlet om sex.

«Tusener unge får stor mental skade etter sex med en voksen, dette vet de som syns det var spennende og deilig, så de forteller ingen om det», lød en annen melding.

Eggum vil ikke kommentere

Myrbråten er også musikkanmelder og platesnurrer. Hun oppfordrer Jan Eggum til å heller skrive sanger om unge kvinner han ikke har hatt sex med.

– Det er griseflaut at en kulturaktør gir uttrykk for direkte fiendlige holdninger mot jenter på denne måten uten kunnskap. Oppfordrer han heller til å lage flere sentimentale låter om unge damer han ikke rakk å ligge med i årenes løp, utfordrer Fett-redaktøren.

NRK.no har gjort gjentatte forsøk på å få tak i Jan Eggum ondag og torsdag, men visesangeren vil ikke kommentere sine egne twittermeldinger.

– Jan kommenterer hverken denne eller andre tweets, sier manager Sigve Prestnes i Stageway til NRK.no.