Hopp til innhold

Karstein fikk fergen på hyttetrappen

MF Trondheim grunnstøtte like utenfor fra hytten til Kjersti og Karstein Rødland. – Hele hytten ristet, forteller de.

Karstein Rødland

HAR SKJEDD FØR: Karstein Rødland fikk den grunnstøtte fergen på land rett utenfor hytten. Det er ikke første gang det skjer.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Fergen mellom Austevoll og Bergen grunnstøtte like ved fergekaien på Krokeide i 09.30-tiden mandag formiddag. Da båten fikk motorproblem, styrte mannskapet bevisst unna fergekaien og grunnstøtte i stedet like ved siden av fergeleiet.

Det merket Karstein Rødland og kona godt. De har hytte og naust få meter fra der MF Trondheim grunnstøtte.

  • Se video nederst i saken!

– Hele hytten ristet

– Jeg satt i stuen og leste avisen og så ikke ut vinduet før hele hytten ristet. Det var et skikkelig drønn, og alt birerte. Da jeg så ut sto fergen nesten inn i stuen hos meg, forteller Kjersti Rødland.

Utenfor kunne hun se rett ned på et nesten fullt dekk og baugen på passasjerfergen. Om bord var 72 passasjerer og et mannskap på fem, men verken biler eller personer ble skadet i grunnstøtingen.

– Det første jeg tenkte var at «der gikk båten vår». Jeg gikk ut for å se om alt var helt, sier Kjersti Rødland.

Båt og ferge

SÅ NÆRE: Så nærme var fergen fra å knuse Kjartans båt. – Utrolig at den ikke ble skadet, sier han.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Karstein Rødland kom hjem til hytten like etter. Da kunne ekteparet se sine to småbåter ligge tett opp til skroget på fergen - utrolig nok uskadet.

– De gikk klar, sier Rødland.

Sjøfartsdirektoratet og politiet skal nå finne ut om båten kan taues vekk fra grunn. Inntil videre blir den liggende rett utenfor hyttedøren til Karstein og Kjersti.

Ikke første gang

Ekteparet forteller at det ikke er første gangen en ferge grunnstøter hos dem. For om lag ti år siden gikk en ferge på land på samme sted.

– Men den gang var vi ikke hjemme. Så vi har aldri fått det så på nært hold. Det er skummelt akkurat da jeg oppdaget det, men det har heldigvis ikke blitt noen skader, sier Kjersti Rødland.

– Det var mye det samme, og lite skader. Så det er tydeligvis et veldig fint sted å legge til land i nøden, sier Karstein Rødland.

Nesten 80 passasjerer måtte berges i land da fergen MF Trondheim fikk motorproblemer og grunnstøtte ved Krokeide.

SE VIDEO: Slik så det ut på Krokeide etter grunnstøtingen mandag morgen.