Brann-kaptein: – I dag taper vi to poeng

Ingen av lagene klarte å avgjøre Ullevaal-oppgjøret til sin fordel. Brann-kaptein Markus Jonsson følte seg snytt for tre poeng etter 1-1 mot Vålerenga.

Amin Askar mot Vålerenga

SCORET: Amin Askar fikk nok en Brann-scoring på Ullevaal i kveld. Rødtrøyene måtte likevel dra med hjem kun ett poeng fra Oslo i kveld.

– Jeg synes vi taper to poeng i dag. Vi taper initiativet litt i andre omgang, det er synd vi ikke kan holde oppe presset. Vi taper ballen litt for enkelt, sa Jonsson til TV 2 etter mandagsoppgjøret i Oslo.

Zajic uenig

Pedersen

TAKKET FOR SEG: Marcus Pedersen avsluttet Vålerenga-oppholdet med scoring på Ullevaal, før han nå reiser tilbake til nederlansk fotball. Brann-kapten og navnebror Markus Jonsson depper i forgrunnen.

Ingen gikk seirende ut av oppgjøret da Vålerenga og Brann kjempet om å klatre noen plasser midt på tabellen på Ullevaal-gresset i kveld.

Vålerengas Bojan Zajic var ikke helt enig i Brann-kapteinenes vurdering av kampbildet.

– I første omgang prøvde vi å spille lange passninger, men fikk det ikke til. Andre omgang starter bedre, vi spiller kortere pasninger og får ett mål, sa han til TV2.

– Til slutt ble det ett poeng. Det er kanskje det beste for begge lag. Jeg er ikke fornøyd med ett poeng, men dette er fotball, sa Zajic rett etter kampslutt.

Barmen rotet bort ledelsen

18 år gamle Kristoffer Barmen så ut til å dele kapteinens skuffelse da han tuslet ut av banen etter en times spill. Da hadde han vært involvert både i Branns ledermål og Vålerengas utligning.

Brann-talentet sto bak innlegget som ga rødtrøyene 1-0, men hadde også litt av ansvaret for 1-1-målet, da han rotet bort ballen rett foran egen 16-meter. Den unge midtbanespilleren spilte fra start, og hadde en tøff oppgave med å fylle tomrommet etter Rodolph Austin.

Kampen bølget frem og tilbake det første kvarteret, og det tok lang tid før noen av lagene festet et grep om spillet.

Det første som kan kalles en målsjanse i kampen kom da Veigarr Páll Gunnarson plutselig sto alene med Brann-keeperen etter en heading fra Sajic. Men Gunnarsonss svake avslutning havnet ikke i sjanseprotokollen da Gunnarson ble avlåst for en tvilsom offside halvesekundet før han fikk skutt.

Brann-ledelse etter keepertabbe

Brann svarte med å ta over mer og mer av spillet. På få minutter vartet rødtrøyene opp med tre store sjanser, signert Nordkvelle, Korscmar og Ojo. Men det var først da Amin Askar dukket opp foran Vålerenga-målet etter 33 minutter at bergenserne fikk uttelling.

Lars Hirschfelt feilberegnet fullstendig på et Barmen-innlegg til Kim Ojo, som allerede var markert av to Vålerenga-spillere. Ballen falt ned foran et åpent mål, og Askar fikk en lett oppgave med å bredside ballen inn til 1-0-ledelse.

Brann jubler

JUBEL: Brann jublet for ledelse etter 33 minutts spill. Det holdt i under en halvtime.

Da lagene gikk i garderoben vel ti minutter senere, hadde Brann festet et solid grep om oppgjøret på Ullevaal-matta.

Et annet Vålerenga etter pause

Vålerenga så ut til ha å fått en solid dose motivasjon fra Martin Andresen i garderoben, og tok over føringen etter pause. Innbytter Ahmed Suleiman kom inn for Gunnarsson og nigerinaneren bidro sterkt til et langt mer giftere hjemmelag.

Suleiman var også arkitekten bak angrepet da Vålerenga utlignet etter 15 minutters dominanse i andre omgang. Kristoffer Barmen rotet bort ballen i farlig terreng foran 16-meter, Suleimann vant den tilbake og dro unna halve Brann-forsvaret før han på heldig vis fant Martin Pusic i feltet.

Pusic la knallhardt inn mot en innstormende Marcus Pedersen, og ballen var innom både Pedersen og Erdin Demir før den til slutt havnet i nettet.

Scoringen ble det siste Pedersen gjorde i Vålerenga-drakt før han nå reiser tilbake til nederlandske Vitesse.

Pedersen og Korscmar

BERGET POENGET: Marcus Pedersen i kamp med Zsolt Korscmar og Tomasz Sokolowski.

Mjelde nesten matchvinner

Den lille tabben før utligningen var det siste Barmen fikk gjort før han ble byttet ut like etter, og tenåringen så ikke fornøyd ut da han tuslet av banen.

Mjelde var også nære på å gi Brann ledelsen tilbake nesten 20 minutt senere. Fra nesten 25 meters hold og fra nesten stillestående posisjon fyrte han av gårde et knallskudd som Hirshfeld så vidt fikk fingrene på.

De over 16.000 tilskuerne fikk ikke særlig mer å reise seg fra setene for. Kampen ebbet ut til uavgjort etter en andreomgang der begge lag styrte hver sine perioder.