Hopp til innhold

Blottet seg for barnefamilier

Familier på søndagstur fikk en ubehagelig opplevelse. – Blotteren virket mest opptatt av barna, forteller vitne.

Blotter på søndagsturen

Politiet tar vitneforklaringer fra en småbarnsfamilie som gikk tur rundt Kristianborgvannet på Minde i Bergen.

Foto: Håvard Holme

I strålende sol var det mange ute på søndsagstur rundt Kristianborgvannet på Minde i Bergen. Midt i blant dem gikk en mann naken og blottet seg.

– Han hadde vært nede i sivet ved vannet, og kom tilbake med buksa i hånda og gikk naken mot barna. Han hadde fokus på barna, forteller Håvard Holme, som var ute og gikk tur i parkområdet.

Fryktet overgrep

Innen politiet ble varslet hadde mannen gått naken rundt hele vannet. Vitner regner med at han har fått gå i fred i nær to timer.

– Familiene syntes det var ubehagelig. De var ikke redde selv, men syntes det var skummelt med tanke på barna. De fryktet at han ventet på barn som gående alene, forteller Holme.

Blotter kom opp av sivet med buksa i hendene

I følge en småbarnsfamilie kom mannen opp fra sivet med buksa i hendene.

Foto: Håvard Holme

Pågrepet

En av familiene meldte fra til politiet og ventet til to politipatruljer kom til stedet.

Mannen satt i gresset da politiet omringet ham. Selve pågripelsen gikk rolig for seg, forteller operasjonsleder Erik Hole ved Bergen sentrum politidistrikt.

– Mannen hadde en påfallende krenkende oppførsel og er mistenkt for blotting. Det er selvsagt i seg selv alvorlig, sier Hole.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Blir siktet for blotting

– Dette er et område med mye folk, det er sol og en dag der mange er ute. En mann som går naken rundt i et offentlig parkområde skal vi ikke ha noe av, sier Hole.

I følge Håvard Holme virket ikke barna særlig påvirket av overgrepet.

– De var oppjagete og syntes nok det var ubehagelig, men de holdt avstand til ham. Familien som meldte fra ble veldig lettet da politiet kom og pågrep ham, sier Holme.

Av hensyn til barna vil ikke foreldrene selv stå fram med navn og bilde.