Hopp til innhold

Drapssiktet 18-åring vil løslates

Politiet vil be om tolv nye uker fengsel for den drapssiktede 18-åringen i Os. Selv mener han at han bør løslates.

Drapsleilighet

DRAPSLEILIGHET: I denne leiligheten ble Hilda Feste drept 1. januar. Denne uken er det nytt fengslingsmøte i drapssaken.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Fredag er det nytt fengslingsmøte i Os, etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste 1. januar.

Vil motsette seg fengsling

Der skal det bestemmes om den 18 år gamle siktede fortsatt skal sitte i varetekt. Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet og siktet for forsettlig drap 21. februar.

Politiet vil denne uken be om tolv nye uker varetektsfengsling for 18-åringen.

Forsvarer for den siktede, Rolf Knudsen, sier de vil motsette seg dette.

– Han vil be om å bli løslatt. Dersom han forblir varetektsfengslet, vil vi be om at det blir kortere fengsling enn disse tolv ukene politiet ber om, sier Knudsen.

18-åringen har hele tiden hevdet han ikke husker noe fra drapskvelden. Han står fast på denne forklaringen, sier forsvareren.

– Husker fortsatt ingenting

– Han husker fortsatt ingenting av det som skjedde. Han har ikke kommet med noe ny informasjon i saken, og kan ikke forstå hvordan han har havnet i denne situasjonen, sier Knudsen.

Da politiet ransaket 18-åringens leilighet, fant de DNA fra den drepte hjemme hos ham. De har også sagt at de har funnet fingeravtrykket hans i blod på åstedet.

Etterforskningen i saken er nå inne i en avsluttende fase, og man venter nå på en tiltale før en eventuell rettssak kan starte.

Vurderes av sakkyndige

Før det skal 18-åringen vurderes av rettspsykiatere. Han hadde sine første samtaler med de sakkyndige før påske, og skal ha flere møter med dem i vår.

De sakkyndige har frist til starten av juni med å gjøre ferdig rapporten.

– En tiltale vil trolig ikke være klar for den rapporten foreligger, sier Knudsen.