Hopp til innhold

Fem personer hentet ut etter ras

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siden i går kveld satt fem personer fast mellom to ras mellom Røldal og Nesflaten i Suldal. De er nå hentet ut.

Fem personer har natt til torsdag sovet i bilene sine etter at de ble sperret inne mellom to skred på Riksveg 13 mellom Røldal og Nesflaten i Suldal.

Alle fem er nå hentet ut fra rasområdet.

Kunne ikke hentes i går

– Det gikk først et ras ved Eikjevika ved Røldalsvatnet, og to biler ble stående der. De var på vei mot Røldal. Før de kunne snu og kjøre mot Røldal igjen gikk det et nytt ras ved Lonestranda slik at de ble stående mellom disse to rasene, sa Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til NRK etter at rasene gikk.

På grunn av skredfare kunne ikke personene hentes ut i går kveld. De overnattet i bilene sine på et sted som ifølge polititet er trygt.

Stor rasfare i området

– I den ene bilen er det en far og en sønn, og i den andre sitter et par og deres tenåringsbarn, opplyser Andersen.

Begge bilene sto trygt plassert over natta mellom de to snøskreda, og Hovedredningssentralen og polititet vurderte det som best at de innesperrede tilbrakte natta i bilene sine.

– Når dagslyset kommer vil fagfolk vurdere rasfaren og eventuelt starte rydding av veien slik at de kan komme ut, sier Andersen.

Det er fortsatt stor skredfare i området.

- Går det ras, skjer det i Eikjevika

Signe Henriette Lono bor i Bratlandsdalen i Suldal. Hun forteller at det i går både regnet og blåste kraftig.

- Både Eikevikja og Lonestranda er steder hvor det pleier å gå ras, hvis det går ras i Bratlandsdalen. I dag er det stillere vær, og jeg tror det er bør være mulig å få åpnet veien.