Hopp til innhold

Bruce Springsteen til Bergen igjen

The Boss og The E Street-band gjør to konserter i Norge til sommeren på deres første turné uten saksofonist Clarence Clemons.

Bruce Springsteen på Koengen

TILBAKE IGJEN: Bruce Springsteen og Little Steven på Koengen i 2009.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Springsteen spiller i Oslo på Valle Hovin lørdag 21. juli og på Bergenhus festning Koengen mandag 23. juli. Billetter er i salg fra onsdag.

Har publikumsrekorden på Koengen

62-åringen har spilt en rekke konserter i Norge og besøkte Bergen for første gang i 2009. Da spilte han to konserter for tilsammen 46.000 mennesker, noe som fortsatt er publikumsrekorden på Koengen. Konsertene var de desidert minste og mest intime for Springsteen på turnéen.

LES ANMELDELSEN: Sjefen over alle sjefer

Sist Springsteen besøkte Oslo, i 2008, solgte han også ut Valle Hovin to ganger.

Trolig kommer de til Norge med en helt ny plate i bagasjen. På sin hjemmeside bekrefter Springsteen at låtene på langt vei er både skrevet og innspilt, men utgivelsesdatoen er foreløpig hemmelig.

The Boss uten The Big Man

Springsteens faste saksofonist i The E Street-band, Clarence Clemons, døde 18. juni i år. Neste års turné blir gruppens første uten «The Big Man». I sommer skal Springsteen og bandet blant annet spille på gigantiske Hard Rock Calling i Hyde Park i London. 62-åringen skal også til Roskildefestivalen i Danmark.

Video Bruce Springsteen

Slik så det ut da Springsteen spilte på Koengen i Bergen i 2009.