Løv-Ham er historie i norsk toppfotball

Løv-Ham avsluttet sin siste kamp i norsk toppfotball med 2-5-tap for Hønefoss. Nå er klubben historie.

Løv-Ham Martinsen Glesnes

HISTORISK: Petter Havsgård Martinsen (til venstre) kan signere seg inn i historiebøkene etter å ha scoret Løv-Hams siste mål noensinne. Til høyre Jakob Glesnes.

Løv-Ham tribune

GLISSENT: 218 tilskuere hadde tatt turen for å se Løv-Hams siste kamp.

Mens Hønefoss kunne sprette champagnen og juble over opprykk som seriemestre i 1. divisjon, gikk motstanderlaget av banen på Varden Amfi for aller siste gang som Løv-Ham-spillere.

Dagens 2-5-tap ble den siste kampen Løv-Ham i klubbens historie, før den neste år slåes sammen med naboklubben Fyllingen sin fotballavdeling.

Scoret løvenes siste mål

Og Petter Havsgård Martinsen kan signere seg inn i historiebøkene med løvenes siste mål noensinne. Martinsen reduserte til 2-5 20 minutter før slutt, etter å ha blitt spilt lekkert gjennom av Mats André Kaland og lobbet ballen kaldt over Hønefoss-keeper Steve Clar.

Les videre under bildet.

Løv-Ham-flagg på halv stang

SØRGET: Løv-Ham-flagget ble senket til halv stang mot slutten av kampen.

Men da var kampen for lengst avgjort. Løv-Ham hadde en mulighet til å komme tilbake etter å ha ligget under 1-3 ved pause, men fikk seg en real kalddusj rett etter hvilen.

Det sviktet totalt i Løv-Hams forsvar to ganger, og fem minutter ut i andre omgang hadde Kenneth Di Vita Jensen scoret to ganger og dermed punktert kampen.

Martinsens mål halvveis ut i omgangen kunne dermed bare pynte på statistikken, som har vært dyster lesning for Løv-Ham denne sesongen. Etter å ha spilt kvalifisering om opprykk til Eliteserien i fjor, har løvene slitt i bunnen av tabellen hele 2011.

36 års fotballhistorie er over

Med Kongsvinger-seier i Randaberg kunne Løv-Ham klatret vekk fra jumboplass i siste runde med seier. Men 1. divisjons dårligste hjemmelag rotet det nok en gang vekk på Varden Amfi, og må avslutte sin 36 år gamle klubbhistorie helt nederst på tabellen.

Mot slutten av kampen ble Løv-Hams flagg senket til halv stang, som en symbolsk sørgemarkering på at klubben nå er historie.

Det markerte slutten på syv sesonger i 1. divisjon og norsk toppfotball.

Neste år går går klubben sammen med naboen Fyllingen, til det som blir Varden FK. Den nye klubben skal spille i 2. divisjon.