Hopp til innhold

Ringo til NRK: - Min beste tid er nå!

– Dette er min beste tid i livet. Jeg er velsignet som fremdeles kan gjøre det jeg liker best, å synge og spille trommer sammen med gode venner, sier Starr til NRK.

Bård Ose og Ringo Starr

– I’ve still got blisters on me fingers, brother!, sa Ringo da han så t-skjorten til NRKs utsendte.

Foto: Sten Randers Fredriksen

– Dette er min beste tid i livet. Jeg er velsignet som fremdeles kan gjøre det jeg liker best, å synge og spille trommer sammen med gode venner.

Dette sa Ringo Starr under en pressekonferanse som ble holdt i en flyhangar utenfor London onsdag ettermiddag. NRK P1 var eneste norske radiokanal som var til stede på arrangementet som ble avholdt i forkant av Ringo og hans All-Starr Bands Europaturné som starter førstkommende lørdag i Ukraina. Bandet spilte fire låter og svarte på spørsmål fra et femtitalls journalister som var kommet tilreisende fra hele Europa.

Utdrag fra pressekonferansen og hele det eksklusive intervjuet som Bård Ose gjorde med Ringo, Edgar Winter, Rick Derringer og Gary Wright vil bli sendt på P1 lørdag 11. juni. Da har ”P1-Scenen” en spesialsending fra Norwegian Wood fra klokken 20.00 til 22.00, og denne vil inkludere en hel time ”Ringorama” presentert av Finn Bjelke og Bård Ose.

Smakebit på sendingen

Noe av det du får høre:
På spørsmål om Ringo hadde en liten liste over artister han har lyst til å ha med seg i sitt All-Starr Band, svarte han bekreftende:
– Ja, og jeg plukker alltid de som har mest lyst til å være med og som er ledige når jeg planlegger turné.

Spør han noensinne Paul McCartney?

– Ja, hver gang. Han får det samme tilbudet som alle de andre: syng to av dine egne låter og vær ellers en del av bandet! Men han er alltid så opptatt. Han driver med sitt, og jeg med mitt.

Fortsatt ung til sinns

Herrene Edgar Winter, Rick Derringer og Gary Wright har alle passert 60, men oppfører seg som guttunger når de blir spurt om hvorfor det er så kjekt å turnere med Ringo:
– I dette bandet må alle legge fra seg egoet i garderoben, sier Edgar Winter.
– Og det er fantastisk å få spille alle de gode låtene, legger Rick Derringer til, og sikter til repertoaret som består av de respektive medlemmenes ”greatest hits”.

– Vi er egentlig bare en guttegjeng som later som om vi er på sommerleir, avslører Gary Wright, som for øvrig samarbeidet mye med George Harrison gjennom hele 70-tallet.

Torsdag 7. juli fyller Ringo 71 år. Han har ett stort ønske for dagen:
– At alle over hele verden, uansett hvor de er, viser V-tegnet klokken tolv og sier peace and love. Det er mitt bursdagsønske.

Rockens mest berømte trommeslager og stjernebandet hans spiller på Norwegian Wood lørdag 11. juni.

Bård Ose og Ringo Starr

Bård Ose og Ringo Starr viser det berømte V-tegnet.

Foto: Sten Randers Fredriksen

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.