Hopp til innhold

Skogbrannen på Sotra slukket

Brannvesenet drev med etterslukking, onsdag morgen og formiddag, og i halv-elleve-tiden var brannen fullstendig slukket.

Video Skogbrann ved Fjell festning på Sotra

Skogbrann ved Fjell festning på Sotra

Meldingen om skogbrannen kom kl. 14.02. Brannen på nordsiden av Fjell festning var lenge ute av kontroll, på grunn av skiftende vindretninger som gjorde slukningsarbeidet vanskelig.

Tirsdag kveld fikk brannvesenet bistand av et helikopter, som raskt fikk has på flammene.

– Klokken 20 meldte brannsjefen på Sotra at brannen var slukket. Vi vil ha mannskaper i området i hele natt for å etterslukke, sier vaktkommandør Rune Wigum ved Brannvakten i Bergen til NRK.no.

Etterslukking vil fortsette utover dagen onsdag.

– Åpne flammer i terrenget

Skogbrann på Sotra

VANSKELIG SLUKKING: Brannen ved Fjell festning er synlig over store deler av Sotra.

Foto: Arild Grindheim / NRK

– Det brenner i terrenget nord for parkeringsplassen ved Fjell festning, sa politibetjent Synnøve Malkenes ved Sotra og Øygarden lensmannskontor til NRK, tirsdag ettermiddag.

Ifølge politibetjenten består området av skog. Flammer stod opp fra området, og røyken var synlig over store deler av Sotra. Brannen skal ikke på noe tidspunkt ha truet bebyggelse.

– Vindretningen på stedet er nordvestlig, men jeg kan ikke si noe om faren for at brannen sprer seg, sa Malkenes til NRK tirsdag ettermiddag, mens flammene ennå herjet.

Storbrann i 2006

I 2006 brøt det også ut skogbrann på Sotra. Den gang ble flere titalls hus evakuert, og det var like før Skålevik skole brant ned.

Les også: Storbrann på Sotra | Brann på Sotra blusset opp igjen | like før Skålevik skole brant ned

Også i påsken brøt det ut brann, som svidde av flere mål på Foldnes . Her fikk brannvesenet god hjelp av naboer med hageslange, og brannen ble slukket.

Skogbrann på Sotra

STORE KØER: Brannen skaper store problemer også for ettermiddagsrushet på Sotra.

Foto: Knut Magne Eide