Hopp til innhold

«Hole In The Sky» legges ned

En av norges viktigste metal-festivaler legges ned etter 12 år.

Immortal på Trondheim Rockfestival

Abbath i bandet «Immortal» på scenen under Trondheim Rockfestival. Bandet spiller blant annet sammen med Mayhem og Enslaved i løpet av siste «Hole In The Sky».

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Årets Hole in the Sky-festival, den tolvte i rekken, blir slutten for festivalen som nå legges ned til tross for formidabel suksess.

Det skriver BA.no .

– Hole in the Sky er en greie som vi har holdt på med i tolv år. Vi har investert enormt med tid i festivalen og hatt noen helt fantastiske opplevelser. Men vi er blitt eldre nå og alle har flere forpliktelser. Faren er da at vi ikke investerer nok tid i festivalen og at den fader ut. Det ville vi ikke, forteller festivalgrunnlegger Torgrim Øyre til BA.

Det ble også diskutert innad i Hole in the Sky-leiren om andre skulle «ta over» festivalen og drive den under samme navn. Det ble imidlertid forkastet tidlig i prosessen.

– Da måtte noen andre eventuelt kommet inn for å skape noe nytt - og det håper jeg fortsatt at skjer, men under et annet navn.

Minnemarkering

Hole in the sky ble startet i 2000 og opprinnelig ble festivalen avholdt som en minnemarkering for trommeslageren Erik «Grim» Brødreskift som døde i 1999.

– Prosessen rundt å legge ned festivalen begynte å melde seg når alt dette snakket om ombygging på Verftet kom, men det var ikke bare det. Dette krever masse av hver enkelt og vi har i løpet av årene fått artister og band til Bergen som vi aldri ville drømt om.

Avslutningsfestivalen går fra 24. til 27. august.