Hopp til innhold

- Vi hadde englevakt

Serine Ødejord og samboeren måtte stoppe i et halvt minutt på grunn av veiarbeid. Det reddet trolig livene deres.

Ras mellom Stanghelle og Vaksdal

VEIEN STENGT: Geologer var på vei til rasstedet ved 18-tiden mandag.

Foto: Esben Hesjedal / Vaksdalposten

Ingen personer kom fysisk til skade i raset på E16 i Hordaland, som skjedde ved 17-tiden mellom Hettetunnelen og Steganetunnelen, en strekning som ligger mellom Stanghelle og Vaksdal.

SISTE: Det er fare for nye ras. Det gjør at arbeidet med å rydde veien enda ikke har startet, forteller Stian Rossnes ved Vegtrafikksentralen.

- En bil var på vei inn i raset og ble truffet av stein. Det var to personer i bilen, som ble fraktet til Voss sjukehus for sjekk. Det var en traumatisk opplevelse for dem, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Erik Gjesdal, til NRK.no.

Men at det gikk så bra, skyldes mer flaks enn noe annet. Serine Ødejord fra Askøy var på vei til Voss sammen med sin samboer og en tredje person, og ble øyenvitner til raset.

- Så bare steinrøyken

- Det så ut som om noen hadde fyrt av en dynamittsalve. Først så vi bare steinrøyken. Så fikk vi øye på flere kjempestore steinblokker som blokkerte veien, forteller hun til NRK.no.

- Faktisk måtte vi stoppe i et halvt minutt like før, på grunn av noe veiarbeid. Det reddet oss kanskje. Vi har i alle fall ikke snakket om annet etterpå. Vi hadde nok litt englevakt der, sier hun.

Ras mellom Stanghelle og Vaksdal

INGEN SKADD: Bare flaks gjorde at ingen ble skadd eller drept på den sterkt trafikkerte veien

Foto: Esben Hesjedal / Vaksdalposten

Veivesenet jobber nå på spreng med å få sikret området, slik at opprydningsarbeidet kan starte.

Geologer på vei

- Flere store steiner har ramlet ned og sperrer hele veien. Mannskaper står klare til å rydde, men får ikke gå inn før geologer har klarert området. Det har falt litt småsteiner etter raset, og vi har geologer på vei inn dit nå, sier vaktoperatør Tom Hansen ved Veitrafikksentralen til NRK.no.

Omkjøringsmuligheter er det dårlig med. Dermed må folk belage seg på en skikkelig omvei for å komme frem i kveld. Hansen antyder at veien vil være stengt en god stund i kveld.

- Geologene må opp i helikopter for å se på området, sier operasjonsleder i politiet, Erik Gjesdal.

- Folk må kjøre via Kvam eller Romarheim. Vi får håpe de er tålmodige, sier Hansen.

- Sånt man bare leser om

Serine Ødejord og samboeren valgte å kjøre via Hardanger. De medgir at de er litt rystet etter den dramatiske hendelsen.

- Dette er sånt som man bare leser om. Men vi bor jo i en landsdel hvor det er en del ekle strekninger, så vi må jo bare leve med det, sier hun.

- Dere kjører nå på en strekning med flere rasutsatte partier. Hva tenker dere om det?

- Huff, nei, ikke si sånt. Det vil vi helst ikke tenke på, sier hun.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.