Hopp til innhold

Mann (48) sikta for drap

Mann sikta for forsettelig drap på 25 år gammel mann i Bergen.

Drap i Lyderhornslien

ÅSTEDET: Den drepte skal ha vært funnet utenfor en heis i denne blokken.

Foto: Bengt Roger Kåven / NRK

Mannen som ble pågrepet for drapet i Lyderhornslien i natt, er sikta for forsettelig drap. Ifølge politiet skal sikta ha brutt besøksforbud mot ekssamboeren da han drepte en 25 år gammel mann.

Tre personer skal ha vært vitner til drapet opplyser politiet i ettermiddag.

LES OGSÅ: Mann skutt og drept i Bergen

Politiet varsler at siktelsen kan bli utvida.


Den 25 år gamle mannen befant seg inne i leiligheten til en kvinne i 40-årene da han ble skutt. Kvinnen skal være den siktedes tidligere samboer.

Naboer forteller til NRK om ei dramatisk natt. Ei kvinne søkte tilflukt hos en nabo og fortalte at en person trua med å drepe.

(Saken fortsetter under bildet.)

Pressekonferanse drap Bergen

PRESSEKONFERANSE: I dag holdt politiet pressekonferanse etter drapet natt til mandag.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Slekt

Den drepte 25-åringen og kvinnen skal være bekjente. Det skal også ha vært flere andre personer med familietilknytning til kvinnen i leiligheten.

Politiet vil ikke kommenter hva slags slektskap og kjennskap det skal være mellom personene, men bekrefter at de kjente hverandre.

Pågrepet uten dramatikk

Halvannen time etter drapet i boligblokken i Lyderhornslien på Ytre Laksevåg klokken 00.20, pågrep politiet den mistenkte uten dramatikk. Mandag ettermiddag satt mannen i avhør.

48-åringen vil bli siktet for forsettlig drap.

- Vi utelukker ikke at siktelsen vil bli utvidet. Vi vil avhøre en rekke vitner i tillegg til dem vi har avhørt, sa leder Tore Salvesen for Bergen vest politistasjon, under pressekonferanse mandag ettermiddag.

Salvesen opplyser også at det er funnet to våpen i forbindelse med saken, et håndvåpen og et elektrosjokkvåpen.

Lang tid

Naboer NRK har vært i kontakt med reager på at det skal ha tatt lang tid fra politet ble varsla til de kom til stedet. Det skal ha tatt mellom en halv time til 45 minutter fra skudd ble avfyrt til politiet kom.

Politiet fikk også melding om at drapstrusler ble framsatt før skudd ble avfyrt.

- Før vi rykker ut på slike oppdrag bevæpner vi oss, det gjorde vi også i dette tilfellet. Jeg tror derfor ikke at vi kunne vært der tidligere, men jeg forstår at det virker som lang tid, sier Salvesen til NRK.

De vil nå se på om de reagerte raskt nok natt til mandag.

- Det er noe vi vil se på i ettertid.

Varetekt

48-åringen som nå er sikta for drapet ble funnet og pågrepet uten dramatikk i Kjøkkelvikområdet i natt. Han ble pågreet 45 minutter etter at politiet fikk melding om drapet natt til mandag. Han sitter nå i avhør hos politiet.

Mannen blir framstilt for varetekstfengsling tirsdag.