Hopp til innhold

- Dere kan droppe å betale

Forbrukerrådet er klare på at de som har fått faktura fra bilpris.net kan la være å betale.

Nettside som tilbyr taksering av bil
Foto: Printscreen

– Angrefristloven gjelder her, det betyr at dersom du ikke har fått noe angrefristskjema med forsendelsen fra dette firmaet så har du tre måneder på deg til å angre fra du ble oppmerksom på kravet, sier regiondirektør i Forbrukerrådet, Pia Kleppe Marken.

Advarer mot nettstedet

Søndag gikk Forbrukerrådet ut og advarte mot nettstedet som tilbyr taksering av din bruktbil. Ved å fylle ut registreringsnummer, kilometerstand, karosseritype, girkassetype, mobilnummer og e-postadresse kan du kalkulere hva bilen er verdt.

Men dette koster penger, når du har klikket på kalkuler blir regningen sendt. Fra 13. september og frem til fredag 8. oktober hadde Forbrukerrådet mottatt 21 klager på nettstedet bilpris.net.

– Etter at dette ble kjent gjennom NRK søndag har vi hatt enda flere henvendelser til oss, sier hun.

Også NRK har fått flere e-poster fra folk som føler at de har blitt lurt. Mange av dem lurer på om de må betale fakturaen de har fått på 399 kroner.

– Det som er riktig her er å sende en skriftelig klage til firmaet via e-post eller post. Når du har gjort det så kan du bare la fakturaen ligge. Den kan ikke gå til inkasso så lenge dette er et omtvistelig krav, sier hun.

– Bryter norsk lov

Pia Kleppe Marken

Regiondirektør i Forbrukerrådet i Bergen, Pia Kleppe Marken sier folk ikke behøver å betale fakturaen fra Bilpris.net.

Foto: CF Wesenberg - Kolonihaven.no

Grunnen til at Forbrukerrådet har advart mot nettstedet er at de mener de bryter norsk lov ved at de fraskriver seg angrerett. På bilnettstedets nettsider står det:

§9 Gjeldende angrerett:
Da vi er et EU-basert bedrift følger vi EU's direktiv ved avstandssalg:

Bestilleren godtar at den vanlige angreretten på 7 dager ikke gjelder, da vi henviser til Europaparlamentets og rådets direktiv 97/7/EG (20 mai 1997) om konsumentbeskyttelse ved avstandssalg §6.3.

– Dette er ikke riktig. De viser til at de er et EU-basert selskap, og at norske regler ikke gjelder. Men de tar feil, for når de retter seg mot et norsk marked slik denne siden gjør, så må de følge norsk lov, sier hun.

Angrefristen gjelder ikke for noe som koster under 300 kroner inkludert frakt.

NRK har gjort gjentatte forsøk på å få kontakt med firmaet som driver nettstedet, uten at det har lykkes oss.

Ønsker du kontakt med redaksjonen, send en e-post til: hordaland@nrk.no